Tegv'den "Renkli Kalemler Gazetesi" Sergisi - Son Dakika
Yerel

Tegv'den "Renkli Kalemler Gazetesi" Sergisi

Tegv\'den "Renkli Kalemler Gazetesi" Sergisi

Yapı Kredi ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) işbirliği ile yürütülen 'Okuyorum Oynuyorum' projesi kapsamında 10 çocuk tarafından çıkarılan 'Renkli Kalemler' gazetesi okuyucusuyla buluştu.

28.05.2014 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yapı Kredi ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) işbirliği ile yürütülen 'Okuyorum Oynuyorum' projesi kapsamında 10 çocuk tarafından çıkarılan 'Renkli Kalemler' gazetesi okuyucusuyla buluştu.

TEGV Feyyaz Tokar Eğitim Parkı'nda açılan sergiye gönüllü öretmen ve öğrenciler katıldı. Yapı Kredi Bankası Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri Yönetim Nurcan Erhan, 2006 yılından beri "Okuyorum Oynuyorum" projesini TEGVile birlikte yürüttüklerini belirterek, "Yapı Kredi ve TEGV işbirliği ile TEGV etkinlik noktalarında 8 yıldır sürdürülen ve bugüne kadar 100 binden fazla çocuğa ulaşan "Okuyorum Oynuyorum" programının bu yılki yeni projesi "Renkli Kalemler" gazetesi, okuyucusuyla buluştu. Bu projenin amacı temelde çocukların okuma zevkini aşılamak ve okuduğunu anlamaları, anladıklarını ifade etmelerini yazılı ve sözlü olarak iletmelerini amaçlayan bir proje olduğu için Renkli Kalemler Gazetesi de bu projeyle bire bir örtüşen bir etkinlik. Şuanda ilk uygulama olarak üç ayrı eğitim parkında İstanbul, Van ve Samsun'daki TEGV eğitim parklarında yürütülüyor. Önümüzdeki dönemde de diğer eğitim parklarında devam ediyor olacak" dedi.

Diğer yandan TEGV Kurumsal İletişim Yöneticisi Özlem Çadırcı, Renkli Kalemler Gazetesi projesinin amacının, çocukların gazeteciliğe bakışlarını geliştirmek olduğunu söyledi. Çadırcı, "Çocukların haberciliğe, gazeteciliğe bakışlarını geliştirmek, okuduklarını, gözlemlediklerini kaleme aktarmalarını, habere aktarmalarını anlatmayı istedik. Bu çerçevede aslında da çocuklar birer örnek gazeteci olarak çok güzel iş çıkardılar onlarla guru duyuyoruz. Gazetemizde yer alan haberlerin tamamı çocukların fikirleriyle ortaya çıktı " şeklinde konuştu.

Daha sonra TEGV çocuklarının yaptıkları sanatsal eserlerin açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından öğrenci ve gönüllü öğretmenler bu etkinliklerini şenlikle kutladılar.

Gazete tanıtım programına Yapı Kredi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri Yöneticisi Nurcan Erhan, Yapı Kredi Genel Müdür Baş Danışmanı Salih Başağa, Yapı Kredi İletişim Sorumlusu Murat Ermert, TEGV Kurumsal İletişim Yöneticisi Özlem Cadırcı ve davetliler katıldı. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tegv'den 'Renkli Kalemler Gazetesi' Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement