TEGV Eğitim Gönüllülerinin Kalbi GAÜN'de Attı - Son Dakika
Güncel

TEGV Eğitim Gönüllülerinin Kalbi GAÜN'de Attı

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Bölgesel Gönüllüler toplantısı Güneydoğu ve Akdeniz Bölgesi'nden gelen yaklaşık 500 gönüllü ile birlikte GAÜN Atatürk Kültür Merkezinde yapıldı.

01.04.2015 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toplantının açılışında konuşan GAÜN Rektör Danışmanı Prof. Dr. M. Tevfik Gülsoy, iyi insan olmanın temelinin eğitim olduğunu, toplumdaki bütün çabalara rağmen sıkıntıları yönünden eğitimin ana sorununun saptanması gerektiğini ifade ederek, "Eğitimin temeline hırslarımızı, çıkarlarımızı, gelecek kaygılarımızı değil öncelikle erdemi koymalıyız. Erdemin herkes tarafından sonradan öğrenilebilir olduğunu bilmemiz gerekiyor ve bunun yolu da insanoğlunun insanlıkta eşit olduğunu bilmekten geçiyor. Eğitim yoluyla insanlara erdemi öğretebiliriz" dedi.

Gaziantep Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen bölgesel toplantıya ev sahipliği yapmaktan dolayı memnuniyetini belirten Prof. Dr. Gülsoy, "Eğitim hayatın en önemli unsuru. Pek çok sorunumuz var; bu noktada, ne kadar çaba sarf edersek yetersiz kalacaktır ama sarf edeceğimiz her çaba bizi hep iyiye götürecektir. Zaten bir eğitim kurumuyuz ama eğitim faaliyetlerine sadece üniversite eğitimiyle sınırlı bakmıyoruz" diyerek, eğitimle ilgili her boyuta katkı sunmaya çalıştıklarını söyledi.

Toplantıda konuşan Yazar Nebil Özgentürk, "Kutsal bir şey yapıyorsunuz. Harika insanlarsınız çünkü Türkiye'nin dört bir yanından gelip kendi hikayenizi anlatacaksınız bugün. Hiç karşılık beklemeden onlarca öğrenciye gönlünüzden geçen bir şekilde, gönül gözünüzle üniversite öğrencisi olarak hocalık yapıyorsunuz. Zamanınızı hobi olarak değil, insani mesele olarak algılıyorsunuz. Çok etkilendim" dedi.

Yazar Özgentürk, babasının Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı'na bırakmaya vasiyet ettiği, dokuz kardeşinin doğup büyüdüğü evi bağışladığını ve toplantıya gururla geldiğini ifade ederek, "Bağış Tanrı'yla baş başa da yapılabilir, kimse bilmez. Proje olarak destek almadığı ama herkesin bir anlamda muhteşem bir sistemle işini yaptığı bir vakıfla da yapılır. Kimi insan vardır öğrenci okutur hiç kimse bilmez. Bağış ve gönül gösterişe uygun olmayan bir durumdur" şeklinde konuştu.

TEGV Genel Müdürü Mete Meleksoy, gönüllü penceresinden bakarak TEGV'nin kuruşundan bu yana yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. TEGV'nin büyük bir kitle örgütü olduğunu ifade eden Meleksoy, "TEGV'de insanlığa hizmet ediyoruz ama coğrafyamız Türkiye. İnsanlığa iyi insanlar armağan etmek için çalışıyoruz" diyerek, katılımcılara 'Eğitim şart' adlı bir sunum yaptı.

GAÜN Toplumsal Duyarlılık Projeleri Merkezi tanıtım filminin izlenmesinin sonrasında, Gaziantep Eğitim Park gönüllüleri ve çocukları tarafından sunulan müzikli gösteri ise salondan büyük alkış aldı.

Açılış konuşmaları sonrasında; Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na destek veren eğitim gönüllülerine TEGV Genel Müdürü Mete Meleksoy tarafından GAÜN Rektör Danışmanı Prof. Dr. M. Tevfik Gülsoy, Adana Süleyman Özgentürk Öğrenim Birimi Eğitim Dostlarından Nebile Yıldırım, Nilgün Özgentürk, Nimet Aktay, Nuray Aktay, Teknopark Anbalaj Sanayi Genel Müdürü Neriman İçer, Havuzlu Bahçe İlkokulu Rehber Öğretmeni Reyhan Köksalan, Besni Adıyaman Tırsan Ateşböceği Eğitim Dostlarından Ahmet Korkmaz, Gönüllü Kalem Derneği Başkanı Fuat Özhan, Gaziantep Kurtuluş İmd Eyüp Yılmaz, Emine Mustafa Humanızlı Müdür Yardımcısı Zehra Ünsal'a TEGV'ye gelen çocukların yapmış olduğu resim çalışmaları hediye edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel TEGV Eğitim Gönüllülerinin Kalbi GAÜN'de Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement