Tehcir Yasasıyla Ermeniler Koruma Altına Alındı" - Son Dakika
Güncel

Tehcir Yasasıyla Ermeniler Koruma Altına Alındı"

ASİMDER Genel Başkanı Gülbey: "Tehcir kararı 27 Mayıs 1915'te alınmış ve 1 Haziran 1915'te yürürlüğe girmiştir.

16.04.2014 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, "Tehcir kararı 27 Mayıs 1915'te alınmış ve 1 Haziran 1915'te yürürlüğe girmiştir. Osmanlı Devleti, tehcir yasasıyla Ermenileri koruma altına almıştır. Ermeni diasporasının yalanı bu tarihle bile bellidir" dedi.

Dernek binasında basın açıklaması yapan Gülbey, 1915 yılında başkaldırıp isyan eden ve Müslüman halkı katleden Ermenileri korumak amacıyla tehcir yasasının çıkartıldığını söyledi.

Ermenilerin, yaptığı katliamın yıllardır izlerinin silinmediğini ve yaşananların zihinlere kazındığını belirten Gülbey, şunları kaydetti:

"1. Dünya Savaşı sırasında Osmanlı askeri olarak düşmana karşı savaşan veya geri hizmetlerde çalışan Ermeniler bulunmasına rağmen, bunların büyük bir kısmı cephede düşmanla birlikte Türklere karşı savaşmış, cephe gerisinde de kadın, çocuk, yaşlı ayrımı yapmaksızın katliam yapmışlardır. Yüz binlerce Müslümanın hayatına kastederek, Anadolu'yu bir harabeye çevirmişlerdir. Devletin bunları yatıştırmak ve durdurmak için aldığı tedbirler istismar edilmiş, itilaf devletlerinin de tahrik ve vaatleriyle Ermeniler, yaklaşık bin yıl refah içinde yaşadıkları ülkeyi parçalamaya teşebbüs etmişlerdir. Rusya, İngiltere, Fransa ve ABD başta olmak üzere destek olan ülkelerin oyununa gelerek büyük Ermenistan hayaliyle Müslüman halkı katlettiler. Bu bölgede bir etnik temizliğe gittiler."

Gülbey, 24 Nisan 1915 günü bir Ermeni'nin burnu bile kanamadığını sadece başkaldıran Taşnak ve Hınçak Ermeni terör örgütü üyesi 2 bin kişinin tutuklandığını ifade etti.

Asıl tehcir kararının ise 27 Mayıs 1915'te alındığını dile getiren Gülbey, "Asıl tehcir kararı 27 Mayıs 1915'te alınmış ve 1 Haziran 1915'te yürürlüğe girmiştir. Osmanlı Devleti, tehcir yasasıyla Ermenileri koruma altına almıştır. Ermeni diasporasının yalanı bu tarihle bile bellidir. Ermeni çeteleri Müslüman halkı katlettiği için Müslüman halk yüz yıllarca sorunsuz yaşadığı Ermenileri yaptıkları katliamlardan dolayı düşman görüyordu. Ermeni halkının canına bir zarar gelmemesi için daha güvenli bölgelere tehcir edildi. ABD, Rusya ve Avrupa ülkeleri sözde Ermeni soykırımını parlamentolarında tanıyarak, geçmişte maşa olarak kullandıkları Ermeni halkına karşı adeta günah çıkarttı" diye konuştu. - Iğdır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tehcir Yasasıyla Ermeniler Koruma Altına Alındı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement