Tehdit ve İşkence Yüzünden Askeri Okuldan Ayrıldım" - Son Dakika
Güncel

Tehdit ve İşkence Yüzünden Askeri Okuldan Ayrıldım"

Bahadır Akgün, Hava Harp Okulundan 2011 yılında önce Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) üyelerinin tehdidi sonra da subaylarının işkencesi sonucunda ayrıldığını belirterek, ihtiyaç halinde orduya dönebileceğini söyledi.

25.07.2016 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ETEM GEYLAN - Bahadır Akgün, Hava Harp Okulundan 2011 yılında önce Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) üyelerinin tehdidi sonra da subaylarının işkencesi sonucunda ayrıldığını belirterek, ihtiyaç halinde orduya dönebileceğini söyledi.

Hava Harp Okulundan ayrıldıktan sonra Özyeğin Üniversitesinde eğitimini tamamlayıp pilot olan 23 yaşındaki Bahadır Akgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ üyeleriyle 2005'te mahallelerinde camide yaz aylarında düzenlenen Kur'an kursunda tanıştığını ifade etti.

Örgüt üyelerinin kendisini "Ders çalışalım." bahanesiyle evlere davet ettiğini ve askeri lise sınavlarına hazırladıklarını aktaran Akgün, şöyle konuştu:

"Askeri lise sınavları yaklaşmaya başlayınca 'Askeri lise sınavları var, oralarda da olmamız lazım.' diyerek ufak ufak baskıya başladılar. Ben o zaman askeri okula gitmek istemiyordum. Farklı bir dershaneye gitmemi istediler çünkü ileride soracaklarını bildikleri için 'Bizim dershanemize gittiğin gözükürse sıkıntı olur.' dediler. Biz de yine başka dershaneye yazıldık. Zaten o sıra bütün yıl boyunca bunların evinde kaldık. Oradan dershaneye, okula gittik, geldik. Askeri lise sınavları zamanı yaklaşınca mevzuyu açtılar bize. Mevzuyu açmak için de dönemin bölge abisi geldi anlattı bize. 'Çok iyi olacak, bizim de oralarda olmamız lazım.' dedi."

Akgün, bu sırada deneme sınavlarına girdiğini, sınava yakın zamanlarda ise masasında 5-10 deneme sınavı geldiğini dile getirdi.

Kendisine "Bu soruları çözün." denildiğini, çözüldükten sonra başlarında duran "abi"nin sayfaları koparıp götürdüğünü anlatan Akgün, sınavda karşılarına çıkan soruların da tanıdık geldiğini vurguladı.

Mülakatlar öncesinde de örgütün sözde "Bölge ağabeyi" ile görüştüğünü dile getiren Akgün, şöyle devam etti:

"Beni mülakata hazırlayan ağabey, daha sonra Hava Lisesinde benim dersime geldi. Askeri Liseye girdikten sonra Fetullahçı Terör Örgütü üyeleriyle bağlantılarımı koparmak istedim ancak başaramadım. Sürekli buluşmalara çağırıyorlar. 40 gün tatilin varsa 30 gün kendileriyle olmamı istiyorlardı. Ailemle de görüşemiyordum, hayatınızı çok kısıtlıyorlar. Bundan dolayı gitmek istemiyordum. Muhafazakar bir aileden geldiğim için askeri okulda beyni yıkanır diye ailemin de korkuları vardı, onlarla arkadaşlık yapmamı onaylıyorlardı. Bursa'ya gidince Hava Lisesine orada hepten irtibatı okul yönünden kestim. Daha sonra beni 'sıkıntı çocuk' olarak tabir ettiler Dışarıdan bir ağabey geldi. 'Çok feyizli bir ağabey bununla görüşmen lazım.' dediler. Görüşmeden sonra duyduğum arkamdan pek iyi konuşmamışlar. 'İşe yaramaz' tarzında bir yorumda bulunmuşlar."

"Ya bizimle görüş ya da ayrıl"

Akgün, FETÖ mensuplarının, "Ya bizimle görüş ya da okuldan ayrıl." diyerek kendisini tehdit ettiklerine değindi.

Harp Okulunda 2011'in yaz aylarındaki intibak eğitimi sırasında, "yatağın bozuk" gibi gerekçelerle disiplin cezaları almaya başladığını belirten Akgün, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Benim gibi olan 20 kişi vardı. Sürekli ceza alıyorduk. Artık birbirimize bakıp gülüyorduk. İşkenceye varan cezalardı bunlar. Komutanımız, 'Sakın okulunu bitireceğini zannetme.' dedi. Bir şey bulamıyordu ceza veremiyordu. Biz o sırada sabahtan akşama kadar eğitim amaçlı değil işkence amaçlı bir eğitim gördük. Akşam nöbetlerini de sana tutturuyorlar zaten. O sırada üsteğmen geliyor bir yerde bir şey buluyor, sana gelip ceza veriyor. Zaten o sıra peyderpey 20 kişi ayrıldı. En son 4 kişi kaldık. Bir arkadaş bayılıp gidince, tabip subay artık isyan ederek, 'Yapmayın, çocuk fenalaştı.' dedi. Okulun zaten bitmeyeceği kanaati oluşmuştu bende. Hayatımızı karartmayalım. Mecburi istifaya gittik. Çok da sormadılar, 'Emin misin?' diye."

"Darbe girişimine şaşırmadım"

Akgün, Hava Harp Okulunun büyük bölümünün FETÖ mensubu olduğunu savundu.

Kendisine sürekli buluşma ve onlarla hareket etme teklifleri geldiğini aktaran Akgün, şunları söyledi:

"Bana yapma, etme bizimle buluş. Zaten 10 sene sonra her şey çok faklı olacak diyorlardı. Sen bizimle devam et dediler şimdi aklıma geldi hakikaten 10 sene geçti çok daha güçlenmişlerdi. Bu darbe girişimine şaşırmadım ama şaşırdığım şey hala takiyeye devam edenler var ve sayıları tahmin edilenlerden çok fazla . Teğmen arkadaşlarım var hala devam ediyorlar. Başka başka şeyler anlatıyorlar. Hiç siyaset konuşmayan bir arkadaşım bu 17-25 Aralık'tan sonra Cumhurbaşkanımıza hakaret etmeye başladı. Normalinde sen hiç siyaset konuşmazsın ki alakan da yok. Bir baktım bütün o FETÖ'cülerin hepsi aynı şeyleri söylüyorlar. Hepsine bir telkin yapılmış belli ki. Onu sezdim ben. Zaten bekliyordum ama milletin görmesi de iyi oldu. Çünkü ben kimseye kendi derdimi anlatamıyordum. Fetullahçılar bize böyle böyle yaptılar ayrıldım dediğimde kimse inanmadı. Bir tek kendi ailem inandı, o da kendi evimizde tehdit hadisesi olduğu için. Ama öteki türlü kimseyi inandıramıyorsun. Bizi istifaya zorladılar diye. Şimdi herkes gördü."

Akgün, Özyeğin Üniversitesinden pilot olarak bu yıl mezun olduğunu ve iş görüşmelerine başladığını ifade ederek, "Askeri okula istemeye istemeye girdim ama sonra mesleği benimsemiştim. Askeri okuldan önce FETÖ ağabeylerinin tehdidi, sonra da subaylarının işkencesi yüzünden ayrılmak zorunda kaldım. İhtiyaç olması halinde geri dönerim" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tehdit ve İşkence Yüzünden Askeri Okuldan Ayrıldım' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Harmancık Belediyesi, kırsal mahallelerden gelen kadınlara hizmet verecek
    09:33 Harmancık Belediyesi, kırsal mahallelerden gelen kadınlara hizmet verecek

    Bursa'nın Harmancık ilçesinde bulunan belediyeye ait kafeterya, çarşamba günleri kırsal mahallelerden pazar alışverişi için gelen kadınlara hizmet sunacak. Belediye Başkanı Haşim Ali Arıkan, Çardı Mahfel Kafeteryası'nın çarşamba günleri kadınlara ücretsiz çay servisiyle hizmet vereceğini duyurdu.

  • 27 yıllık harik ustasından alternatif üretim
    09:32 27 yıllık harik ustasından alternatif üretim

    Bitlis'te 27 yıldır harik sanatıyla uğraşan Haydar Yılmaz, büyük boy hariklere alternatif olarak süs eşyası ve hediyelik mini harik üretimi yapıyor. Yıllardır bu sanatı yaşatmak için mücadele veren Yılmaz, destek bulamadığını belirtiyor. Mini hariklerin piyasasını oluşturmayı hedefleyen Yılmaz, bu sayede atölyesinde istihdam sağlamayı amaçlıyor.

  • Beylikdüzü'nde polisten kaçan motosikletliler kask kamerasında
    09:30 Beylikdüzü'nde polisten kaçan motosikletliler kask kamerasında

    Beylikdüzü'nde motosikletli şüphelilerin polisten kaçması kask kamerasına yansıdı. Şüphelilerin üzerinden yasadışı ilaçlar ve bir adet havalı tabanca çıktı. 18 yaşından küçük oldukları belirlenen şüphelilere toplamda 33 bin 472 lira ceza kesildi.

  • Düzce Belediyesi Güreş Kulübü Sporcusu Türkiye 3'üncüsü oldu
    09:30 Düzce Belediyesi Güreş Kulübü Sporcusu Türkiye 3'üncüsü oldu

    Düzce Belediyesi Güreş Kulübü sporcusu Sivas'ta düzenlenen U-15 Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası'nda rakiplerini geride bırakarak Türkiye 3'üncüsü olarak Milli Takımı'na katılmaya hak kazandı.

  • Malatya'da Kaçak Cep Telefonu Operasyonu: 2 Şüpheli Gözaltına Alındı
    09:29 Malatya'da Kaçak Cep Telefonu Operasyonu: 2 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Malatya'da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, 4 cep telefonu, 1150 cep telefonu kılıfı, 55 şarj kablosu, 30 şarj seti ve 4 kablosuz kulaklık ele geçirildi. Operasyon sonucunda 2 şüpheli gözaltına alındı ve Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefetten işlem yapıldı.

  • Marble İzmir Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı Başladı
    09:29 Marble İzmir Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı Başladı

    Denizli'den 42 doğaltaş, 17 makine ve diğer alanlardan olmak üzere toplam 59 firma, Marble İzmir Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı'nda sektörlerini temsil ediyor. Denizli'nin antik döneme dayanan sektör deneyimi ve kullanılan yeni teknolojileriyle dünya doğaltaş piyasasında önemini koruyor. Denizli'den yapılan işlenmiş doğaltaş ürünleri özellikle ABD pazarında büyük ilgi görüyor. Denizli madencilik sektörü ihracatında zirvede yer alıyor. Doğaltaş sektörünün sürdürülebilirliği doğayla uyumlu üretimle sağlanabilir.

  • 10 yaşındaki Sanem Ertan, Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci'ye akrostiş şiir hediye etti
    09:29 10 yaşındaki Sanem Ertan, Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci'ye akrostiş şiir hediye etti

    Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci, 10 yaşındaki Sanem Ertan'ı ağırlayarak kendisine yazılan akrostiş şiiri hediye aldı. Başkan Zencirci, duygulandığını belirterek minik Sanem'e teşekkür etti.

  • Edirne'de motosiklet sürücülerine reflektörlü yelek dağıtıldı
    09:28 Edirne'de motosiklet sürücülerine reflektörlü yelek dağıtıldı

    Edirne'de polis ve jandarma ekipleri, motosiklet sürücülerine daha görünür olmaları için reflektörlü yelek dağıttı. Ekipler, sürücülere güvenli sürüşle ilgili bilgilendirme yaparken, motosiklet sürücüleri bu çalışmalardan memnun olduklarını belirtti.

  • Eskişehir'de Sokak Hayvanları İçin Yemek Dağıtımı Yapan Gönüllü
    09:27 Eskişehir'de Sokak Hayvanları İçin Yemek Dağıtımı Yapan Gönüllü

    Eskişehir'de 30 yıldır sokak hayvanları için yemek dağıtımı yapan Erol Dürüşken, motosikletini çaldırmasına rağmen gönüllülük esasıyla üstlendiği sorumluluğundan vazgeçmiyor. Günlük ortalama 60 kilometre yol kat ederek sokak hayvanlarını besleyen Dürüşken, aldığı motosikletiyle 1 senede 21 bin 500 kilometre yol katediyor. Besleme yaptığı anlarda mutluluk hisseden Dürüşken, destek olan yardımseverlere teşekkürlerini iletiyor.

  • ABD, Çin'e ait 38 kültürel eseri iade etti
    09:27 ABD, Çin'e ait 38 kültürel eseri iade etti

    ABD, Çin'e ait 38 kültürel eseri Çarşamba günü Çin tarafına iade etti. Manhattan Bölge Savcılığı, New York'taki Çin Başkonsolosluğu'nda düzenlenen teslim töreninde kültürel nesneleri Çin Ulusal Kültürel Miras İdaresi'nden bir heyete teslim etti. Çin ve ABD, Çin'e ait kültürel eserlerin ABD'ye yasadışı yollardan girmesini önlemek amacıyla Ocak 2009'da bir mutabakat zaptı imzalamıştı. Zaptın geçerlilik süresi 14 Ocak'tan itibaren üçüncü kez uzatıldı.

  • MİT'ten DHKP-C operasyonu! Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı
    09:26 MİT'ten DHKP-C operasyonu! Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı

    MİT'in koordinesinde İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube tarafından gerçekleştirilen operasyonda geçmiş dönemde DHKP-C'nin silahlı eylemlerine katılan Fehmi Oral Meşe yakalandı.


Advertisement