Tek Bacağıyla Futbolculara İlham Kaynağı Olan Genç - Son Dakika
Dünya

Tek Bacağıyla Futbolculara İlham Kaynağı Olan Genç

Tek Bacağıyla Futbolculara İlham Kaynağı Olan Genç

Nico Calabria isimli 19 yaşındaki genç doğuştan tek bacağı olmasına rağmen futbol oynamasıyla tüm dünyanın takdirini topladı.

16.04.2014 09:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Brezilya’da tüm eleştiri ve ülkedeki karşıt eylemlere rağmen bu yaz yapılacak 2014 FIFA Dünya Kupası‘nın reklamları kapsamında doğuştan tek bacağı olmayan Nico Calabria‘nın hikayesi ülkedeki herkesin takdirini topladı. 

 

 

Dev organizasyon için harcanan para nedeniyle sağlık ve eğitim harcamalarından kısılması, kentsel dönüşüm adı altında varoşlarda yaşayanların sürülmesi ve stadyumlarda çalışan işçilerin ölümleri nedeniyle yoğun protestolara neden olan 2014 FIFA Dünya Kupası için bu kez tüm insanlar tek yürek oldu.

REKLAM YÜZÜ OLDU

Doğuştan tek bacağı olmayan 19 yaşındaki Nico Calabria, küçüklüğünden beri azmiyle herkesi kendine hayran bıraktı. Futbol, basketbol, paten gibi birçok sporla ilgilenen Nico, hikayesiyle bir enerji içeceği firmasının reklam yüzü oldu.

YOUTUBE'A YÜKLENEN VİDEOYLA ADINI DUYURMUŞTU

Daha önce de kendisi için düzenlenen yardım kampanyaları sayesinde ismi az da olsa duyulan genç oyuncunun attığı bir golün videosu internet fenomenlerinden biri haline gelince içecek firmasını dikkatini çekti.

Bu video sayesinde reklam kampanyasının bir parçası olan Nico Calabria,atletik bir aileden geldiğini ve yaptıklarında ‘sıradışı’ bir şey olmadığını söyledi. Kendisinin kahramanlaştırılmasına karşı çıkan genç oyuncu, kariyerini ABD’nin ampüte futbol takımında sürdürüyor.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya Tek Bacağıyla Futbolculara İlham Kaynağı Olan Genç - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement