Tek Gıda İş Adana Şube Kongresi - Son Dakika
Yerel

Tek Gıda İş Adana Şube Kongresi

Tek Gıda İş Adana Şube Kongresi

Türk İş Konfederasyonu’na bağlı Tek Gıda İş Adana Şubesi 2. Olağan Genel Kurulu’nu yaptı.

31.08.2014 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk İş Konfederasyonu'na bağlı Tek Gıda İş Adana Şubesi 2. Olağan Genel Kurulu'nu yaptı.

Çukurova Mavi Sürmeli Oteli'nde Divan Başkanlığını Genel Merkez Eğitim Sekreteri Mustafa Akyürek'in yaptığı kongrede mevcut başkan Ayhan Aydoğdu ile eski şube sekreteri Osman Savrun aday oldu.

Tek Gıda İş Adana Şube Başkanı Ayhan Aydoğdu, genel kurulda yaptığı konuşmada, oldukça yoğun bir çalışma dönemini geride bıraktıklarını belirterek, dönemlerine yeni işyerleri örgütlenmelerinden toplu sözleşmelere ve hatta greve kadar varan pek çok emek mücadelesini sığdırdıklarını söyledi.

Örgütlü bulundukları bir çok iş yerinde çok başarılı sözleşmelere imza atıldığını vurgulayan Aydoğdu, "Sevinerek ifade etmeliyiz ki, bölgemize özel sektör iş yerlerindeki örgütlenme çalışmalarımız elde edilen sözleşme başarılarıyla bize yeni yerleri kazandırıyor. Meşrubat ve gıda sektörünün en önde gelen firmalarının Adana bölgesindeki işyerleri bugün Tek Gıda İş Sendikası'ndadır" dedi.

Türk İş Bölge Temsilcisi Edip Gülnar ise, 12 Eylül ve 1984 Anayasası'ndan sonra başlayarak ve ondan sonraki hükümetlerin de işçi sınıfının haklarını elinden budadığını ifade etti.

Tek Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türker ise Adana'nın Türkiye ve işçi sınıfı için çok önemli bir bölge olduğunu söyleyerek, işçilerin bir birlerine sıkı kolla sarılmalarını istedi.

Konuşmaların ardından seçimlere gidildi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tek Gıda İş Adana Şube Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement