Tek Gözü Görmeyen Tuzlalı Futbolcu Emre Azim'in Hayali Gerçek Oluyor - Son Dakika
Spor

Tek Gözü Görmeyen Tuzlalı Futbolcu Emre Azim'in Hayali Gerçek Oluyor

Tek gözü görmediği halde futbol oynayarak herkesi şaşırtan Emre Azim'e özel bir hastane sahip çıktı. Sezon sonunda Emre'ye protez göz takılacak.

06.02.2016 10:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin dört bir yanından amatör kulüplerinin de katılımıyla düzenlenen Türkiye Kupası her sezon içerisinde barındırdığı farklı hikayelerle gündeme geliyor... O hikayelerden birisinin kahramanı kupada büyük takımların başına dert olan Tuzlaspor'dan çıktı. Kadıköy'e 500T otobüsü ile giden Tuzlaspor'un takım kadrosundaki bir isim henüz 18 yaşında profesyonel sözleşme yapılan Emre Azim idi. Tek gözü görmeyen Emre nasıl futbol oynayabildiğine şaşıranlara 3 sezonda oynadığı 66 maçta 82 gol 36 asistle yanıt vermişti.

DAVET ALDI

Sabah gazetesinin haberine göre; Fenerbahçe'ye karşı son dakikalarda oyuna giren ve herkesin dikkatini çeken Emre Azizm, "İlk transferimden aldığım parayla göz ameliyatı olacağım" demişti. Emre Azim'in gayreti, özel bir hastanenin dikkatini çekti. Sporcu sağlığı üzerine çalışan hastanenin doktorları, aralarında Emre Azim'in tek gözü görmemesine rağmen nasıl başarıyla futbol oynayabildiğini tartışırken, genç futbolcuyu durumunu incelemek için hastaneye davet etti.

BU BAŞARI BİLİM İÇİN KULLANILACAK

Op. Dr. Nilüfer Ünal Köylüoğlu, Emre'nin muayenesini yaptıktan sonra bundan yaşanacak süreci anlattı: " Beşiktaş'ın eski kaptanı ve Sporcu Göz Sağlığı projesinin gönüllü destekçisi Sn. Sefer Kapıcıoğlu'nun aracılığıyla Emre'ye ulaştık. Organ kaybı yaşadığı sol gözünün protezinin yapılması ve sağlam olan sağ gözünün kontrolü için hastanemize davet ettik. Bütün sporcuların iyi görseler bile retina kontrolünün yapılması sporcu göz sağlığı çalışmamızın misyonu! Derinlik hissi yakındaki objeler için, uzaktaki objelere oranla daha önemli. Tek gözü olan bir futbolcunun en önemli dezavantajı sabit bakıştaki görme alanının kısıtlanması. Emre sol gözünü erken çocukluk döneminde kaybettiği için fonksiyonel görme alanını genişletecek duruş ve bakış metotlarını geliştirmiş. Spor bilimcilerinin Ronaldo'nun nereye baktığını 'eyetracker' ile tespit eden çalışmaları, Emre'nin tek gözüyle yakaladığı başarıların bilimsel analizi için kullanacağız. Ayrıca Emre, sağ gözü sağlıklı olmanın yanı sıra normalden daha iyi bir kontrast duyarlılığa sahip. Bir kaç hafta dinlenmesini gerektirecek bir operasyonla Emre'ye bir protez yapabiliriz."

TUZLASPOR'UN MAÇLARI BİTSİN...

Devre arasında profesyonel sözleşme imzalayan Emre ise doktorların operasyon teklifi için, "A takımda forma şansı bulabilirim. Tuzlaspor olarak play-offlar'a kalma şansımız var. Hemen olmasın" yanıtını verdi. Doktorlar mayıs ayında sezonun bitmesinin ardından bir operasyon için Emre Azim'le sözleşti.

"BU KADAR ÇOK GOLÜ NASIL ATIYORSUN?"

Dünyagöz Hastaneleri'nin sahibi Eray Kapıcıoğlu da Emre ile ilgilendi. Makamında kabul ettiği Emre Azim'e, "Oğlum sen tek gözle nasıl bu kadar çok golü nasıl atıyorsun?" diye soran Kapıcıoğlu, Emre'nin diğer gözündeki durumunu merak ediyor. Doktorların sol gözde sorun olmadığını söylemesi üzerine Kapıcıoğlu, bundan sonra neler yapılabileceğiyle ilgili hekimlerden bilgi alıp, "Yaptığın iş çok önemli, bundan sonra da çalışmalarını aynı azimle sürdür" diyerek Emre'yi tebrik etti.

Tek Gözü Görmeyen Tuzlalı Futbolcu Emre Azim\'in Hayali Gerçek Oluyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Tek Gözü Görmeyen Tuzlalı Futbolcu Emre Azim'in Hayali Gerçek Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • ercan aravi: helal olsun bu çocuğa yardım edenlerede 4 0 Yanıtla
  • Şakir solmaz: kardeşimize başarılar diliyorum azim olduktan sonra insanoğlunun yapamayacağı hiç bir şey yoktur o kişiler iki gözlü kişilerden daha iyi oynar 4 0 Yanıtla
  • KaafKeef: inanmak başarmanın yarısıdır derler Bu çocuk inanmış başarmış 2 0 Yanıtla
  • AMEDLY: SAĞ ELİNİN VERDİĞİNİ SOL ELİN GÖRMEYECEK.BAŞTA YARDIM ETMİYORLAR.SONRA REKLAM İÇİN İLGİLENİYORLAR. 1 1 Yanıtla
  • Türk: helal olsun aslını inkâr etmemiş 0 1 Yanıtla
  • MAĞDUR ASTSUBAY : SENENİN 6 AYI YATAN ÖĞRETMEN NÖBET PARASI ALIRKEN TSK DA BU NEDEN YOK???? 0 1 Yanıtla
  • yardim edin: Arkadaslar gereksiz olacak benimde bi goxum cerata conus diye bi goz rahatsixligi oldu gozum bulanik tek gozle idare ediyorum bu gozumede bisey olacak diye korkuyorum hasttaneye bile gitmej istemiyorum bu protez bize olurmu yada bi onerisi olan arkadas varmi cidfi olarak 0 0 Yanıtla

Advertisement