Tek Kare Fotoğraf ile Hasret Gideriyorlar - Son Dakika
Güncel

Tek Kare Fotoğraf ile Hasret Gideriyorlar

Tek Kare Fotoğraf ile Hasret Gideriyorlar

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan çoğu Suriyeli, yanlarında getirdikleri aile bireylerine ait tek kare fotoğraf ya da cep telefonlarında kayıtlı görüntüleri ile teselli buluyor.

29.11.2014 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CEM GENCO - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, yanlarında getirdikleri ailelilerine ait tek kare fotoğrafla teselli olup mutlu olmaya çalışıyor.

Çatışma ortamından kaçarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gelen Suriyeli ailelerden kimi cep telefonundaki, kimisi de albümde kalan tek kare fotoğrafla aile özlemini gideriyor.

Suriye'de 4 yıldır süren iç savaş binlerce insanın ölmesine, yaralanmasına ve evlerinden ayrı kalmalarına neden oldu.

Ülkelerindeki çatışmada aile fertlerini, yakın akrabaları ve arkadaşlarını kaybeden Suriyeli aileler, savaş ortamından kurtarabildikleri birkaç parça eşyayla komşu ülkelere sığınarak hayatlarına burada devam ediyor.

Suriye'nin İdlib kentinden 3 yıl önce 2 çocuğuyla Türkiye'ye sığınan Abdullah Mansur (36), AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkesindeki savaşla ailesi dahil birçok yakınını kaybettiğini söyledi.

Yaşadıkları topraklarda hayatta kalmak adına hiçbir tutunacak dalları kalmadığı için Türkiye'ye sığındıklarını belirten Mansur, "Reyhanlı'ya geleli tam 3 koca yıl oldu. Suriye'de hayatını kaybeden eşimi, babamı ve annemi bırakarak buraya geldim. Şimdi 2 çocuğumla hayat mücadelesi veriyorum. Ülkemden geldiğim sırada yanımda annemin fotoğrafı vardı, tüm aile özlemini onunla gideriyoruz" diye konuştu.

Hama kentinden 2 yıl önce Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gelen bir başka Suriyeli Mustafa Mıhrabi (43) eşini ve çocuğunu evlerine yapılan hava saldırısı sonucu kaybettiğini anlattı.

Uzun süre saldırılar altında yaşadıklarını belirten Mıhrabi, şunları söyledi:

"Suriye'de artık yaşam çok güçleşmişti. Eşim ve çocuğumu alıp neresi olursa kaçmayı düşünüyorduk, fakat bu nasip olmadı. Eşimi ve çocuğumu gözlerimin önünde kaybettim. Enkazın altından beni de yaralı olarak çıkarmışlar. Türkiye'de akrabalarımın yanına geldim. Ailemden geriye cep telefonumdaki çocuğumun fotoğrafı kaldı." - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tek Kare Fotoğraf ile Hasret Gideriyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement