Tekden Grup Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kemal Tekden Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Tekden Grup Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kemal Tekden Açıklaması

Tekden Grup Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kemal Tekden Açıklaması

Tekden Koleji öğrencileri, bir alış veriş merkezinde, vatandaşlara ve öğrencilere matematiği anlatabilmek için YGS matematik sorularını anlatarak çözdü.

02.05.2016 09:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekden Koleji öğrencileri, bir alış veriş merkezinde, vatandaşlara ve öğrencilere matematiği anlatabilmek için YGS matematik sorularını anlatarak çözdü. Vatandaşların ilgi gösterdiği etkinliğe katılan TEKDEN Grup Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kemal Tekden, "Tekden Koleji her zaman ilkleri yapıyor" dedi.

Etkinlikte, Uluslararası Matematik Şampiyonasında altın, bronz ve gümüş madalya alan öğrencilere ödüllerini veren Kemal Tekden, "Yöneticilerimizle, eğitimcilerimizle ve gençlerle gurur duyuyoruz. Tekden Koleji her zaman ilkleri yapıyor. Bu sanırım Türkiye'de ilk defa yapılan bir programdır. Çünkü öğrenciler YGS matematiği sabahtan akşama bitirdiler. Buraya çok farklı okullardan gelen öğrencilerde anlatılanları dinlediler. Bu başarı bizim için çok önemlidir. Ayrıca öğrencilerimiz uluslararası matematik şampiyonasında da Türkiye'den altın, bronz ve gümüş madalya aldılar. Gerçekten bu da çok büyük bir başarıdır. İnşallah bu başarılar daim olur. Bizim böyle pırıl pırıl, güzel gençlerimiz olukça, Türkiye'nin böyle en iyi öğretmenleri oldukça biz daha çok başarılar elde edeceğiz" diye konuştu.

Alışveriş merkezindeki etkinlikle ilgili bilgi veren Matematik Öğretmeni Derya Kum ise, "11. sınıf öğrencileriyle yaptığımız bu etkinlik YGS matematik konularının çok zor konular olmadığı, bir günde bu konuların tamamının bitebileceği ve 11. Sınıf öğrencilerinin YGS hazırlıkta erken bir hazırlık sürecini değerlendirdiklerinde 11. sınıf öğrencisi olmalarına rağmen YGS matematik konularının tamamına hakim olabileceklerini ve anlatabileceklerini göstermekti. Öğrencilerimizi takdir ediyorum. Sabah 10 buçukta başlayan programımız akşam onda sona erdi. 11 buçuk saatlik bir programda YGS matematik konularının tamamını öğrencilerimiz bitirmiş oldular" dedi.

Derya Kum, "Bu programdaki olay biz yaptık siz de yapabilirsiniz mesajını vermekti. Ana temamız da anladıysan anlatabilirsin oldu. Öğrencilerimiz anlamışlar ve anlatabiliyorlar. Matematikle ilgili yapılan araştırmalarda öğrencilerin yüzde 90'ı matematikten korkuyorlar ve çekiniyorlar. Biz bir alışveriş merkezinde bile kendisine güveni olan öğrencilerin bu ortamda çok zor olmayan bir konuyu, matematiği anlatabilmelerini sağlamak ve bu konuda bir bilinç uyandırması ve alışveriş merkezinde gezen öğrencilerin, velilerin matematiğe bakışını değiştirmek, aslında bir gün için matematikle ilgili gündem oluşturmak için bu etkinliği alışveriş merkezinde yapmayı tercih ettik" ifadesinde bulundu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tekden Grup Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kemal Tekden Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement