Tekeli İtob Cami ve Spor Alanına Kavuştu - Son Dakika
Yerel

Tekeli İtob Cami ve Spor Alanına Kavuştu

Tekeli İtob Cami ve Spor Alanına Kavuştu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, teşvik kartını bir kez daha masaya koydu.

20.06.2014 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, teşvik kartını bir kez daha masaya koydu. İTOB'daki törende Hükümet'e seslenen Başkan Kocaoğlu, komşu kentlerle İzmir arasındaki teşvik adaletsizliğinin giderilmesi talebini bir kez daha yineleyerek, "Hiç değilse zorlayarak yarattığımız 13 OSB'nin doluluk oranı belirli bir seviyeye gelinceye, altyapısı bitmiş, dünya kadar para harcanmış OSB'lerimiz üretir hale gelinceye kadar yapın bunu" diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Menderes Tekeli'de İTOB Organize Sanayi Bölgesi cami ve spor alanı temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Başkan Kocaoğlu, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'ın bölgenin yol ve itfaiye ihtiyaçları konusundaki taleplerini karşılayacaklarını söyledi.

2005 yılında söz konusu organize sanayi bölgesinin bulunduğu alanın boş olduğunu hatırlatan Başkan Kocaoğlu, bugün gelinen noktada çok ciddi bir patlama olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. Altyapı yatırımlarının organize sanayi bölgelerinin olmazsa olmazı olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Bize düşen de onlara gereken desteği vermek, sanayinin, üretimin artması için el birliğiyle çalışmak. Yol problemiyle ilgili arkadaşlarımız çalışmaya devam ediyor. Hemen arkasından bir kamulaştırma maliyeti çıkaracağız. Bize babamızın, atamızın, dedemizin 'Tarla her gayrimenkule benzemez, insanın bu gayrimenkulle ayrı bir bağı vardır. Verebileceğini, mümkün olduğunu ver, adamın önce rızasını, ondan sonra tapusunu al' öğüdünden de hareketle, göreve başladığımızdan bu yana, ahlı malı, zor durumda kalan adamın malını kendime hiç almadım. Belediyeye de yasaların verdiği en yüksek hakkı vererek aldık. Bugüne kadar da verdiğimiz paranın üstünde hiçbir yargı karar vermedi. Verdi, 5 sene sonra verdi. Parayı alıp bankaya koysaydı 500 lira olacaktı, biz 380 lira vermiştik, 400 lira verdik yine zararlı çıktı" diye konuştu.

Ayrı bir eğitim ve organizasyon gerektiren itfaiye konusunun OSB'leri aştığını ve maliyeti yüksek bir iş olduğunu vurgulayan Başkan Kocaoğlu, "O nedenle diğer OSB'lerde olduğu gibi burada da bir planlama yapıp, hem itfaiye birimini OSB'ye yakın yerlere konuşlandırarak bir taşla birkaç kuş vurmaya çalışacağız, hem de OSB'lerin bu masrafından onları kurtarmış ve sanayilerinin kalkınması için katkıda bulunmuş olacağız. İbadethanelerinin yapılması hepimizin isteğidir çünkü bu ülkenin temel taşlarından biri dinimizdir. Huzur, barış ve barış içinde ibadet etmelerini diliyorum. Spor sahalarının yapılması da büyük bir ihtiyaca cevap verecek" dedi.

En kısa zamanda bütün OSB'lerin dolmasını istediğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, şöyle devam etti:

"İzmir'in yeri yok; havzayla, tarım alanıyla sıkışmış. Hiç değilse zorlayarak yarattığımız 13 OSB'nin doluluk oranı belirli bir seviyeye gelinceye, altyapısı bitmiş, dünya kadar para harcanmış OSB'lerimiz üretir hale gelinceye kadar yapın bunu.. Zaten ondan sonra başka OSB'ler üretilemeyeceğine ya da üretmesi çok zor olduğuna göre, İzmir yolunu bulacak. Tabi ki saniyeleşme devam edecek, bıçak gibi kesilmeyecek ama İzmir'in kalkınması, gelişmesi, zenginleşmesinin formülü, Ege Bölgesi'nin tekrar eskisi gibi ticaret merkezi olmasında, limanın büyümesinde, lojistik üssü olmasında, hizmet sektöründe, turizmde, kültür-sanatta, fuarcılıkta yatıyor."

YÖRÜK HEYBESİ HEDİYE ETTİ

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise, 1999 yılında kurulan bölgeyi 2002 yılında organize sanayi bölgesine dönüştürdüklerini hatırlattı. Amaçlarının, apartman altındaki imalathanelere güzel bir yer hazırlamak olduğunu söyleyen Demirtaş, "Yer seçimi için ovayı düşünmedik, bir tek metrekaresi bile tarım arazisi değildir. Altyapısı biraz pahalıya mal oldu ama bin yıllarca bile elde edilemeyecek tarım arazilerini sanayi arazisine dönüştürmedik. Bugün bölgede 105 firmada 4 bin kişi çalışıyor. 173 firmanın da inşaat ruhsatı aldı. Önümüzdeki yıl, 250'den fazla fabrika göreceğiz. Burada bir de teknopark açacağız. Bu bilim parkıyla böylece AR-GE gibi en önemli bu konuyu da çözmüş olduk. 2023 yılına kadar kurum ve gelir vergisi ödemeyecekler. Çalışanların sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için de cami ve spor alanlarının temelini atıyoruz. En büyük sıkıntımız ise yol sıkıntısıydı. Güçlü bir itfaiye merkezine ihtiyaç var. Bunları da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu'nun takdirine sunuyoruz" dedi

Törende, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na Yörük köyü olan Tekeli'ye özgü bir heybe armağan etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tekeli İtob Cami ve Spor Alanına Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement