Tekeli'nin Gözüyle 50 Yıl Önce Urfa - Son Dakika
Güncel

Tekeli'nin Gözüyle 50 Yıl Önce Urfa

Tekeli\'nin Gözüyle 50 Yıl Önce Urfa

Prof. Dr. İlhan Tekeli, "Zaman akıp gidiyor. Giden zaman içinde çağdaş düşünce geçmiş ve gelecek içindeki ilişkiyi inşa edersek bu ilişkinin içinde kendimizi buluyoruz"

01.05.2016 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sosyal Demokrasi Derneği tarafından düzenlenen, konuk olarak Prof. Dr. İlhan Tekeli'nin katıldığı söyleşi dün bir otelde düzenlendi. 'Bilim İnsanı Gözüyle Urfa'nın Geleceği ve Demokrasi Üzerine' adlı söyleşiye Şanlıurfa Baro Başkanı Hikmet Delebe, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Söyleşinin açılış konuşmasını yapan Serdar Saygan, "Her yaş grubundan katılan çok değerli arkadaşlarla beraberiz. Çok tecrübeli ve değerli dostlarımız var. Onlar da çalışmalarımıza aktif bir şekilde katılıyorlar. İş dünyasından, yönetim dünyasından ve çeşitli işlerden arkadaşlarımız var. Aramızda 20'li yaş gruplarından arkadaşlarımız var. Bunlar ileriki günlerde bizi diğer programlarda temsil edecekler" dedi.

TEKELİ: 'GAP PROJESİ DİYE BİR PROJE YOKTU'
Söyleşiye başkanlık eden Atila Candır'ın konuşmalarından sonra söyleşiye geçildi. Söyleşi de konuşan Prof. Dr. İlhan Tekeli, "Esas benim alanım, üniversiteden mezun olduğum bölüm inşaat mühendisliğidir. Daha sonra bölge planlama, sosyal bilimler alanına girdim ve bölge planlama çalışmaları yaptım. Ben Urfa'ya 1963 yılında geldim. Bir de 50 küsur yıl sonra bugün geldim. İkisi arasında kısa bir karşılaştırma yapacağım. O zamanlar GAP Projesi diye bir proje yoktu. Keban Projesi adlı bir merkezlendirme projesi vardı. 1963 yılında Urfa'ya geldiğimizde kalacak otel bulmakta bile zorlanmıştık. Han mı, otel mi çok belli olmayan bir yerde kaldık. Böyle bir perspektiften baktığınız zaman bir değişime şahit oluyorsunuz. Bu 50 yıl içinde, geçen süre içinde 7-8 yıl arayla çeşitli zamanlarda geldim. Bu aslında zaman kavramımızda insanın ilişkisi içinde yakın ilişkilidir. Zaman akıp gidiyor. Akıp giden zaman içinde çağdaş düşünce geçmiş, günümüz ve gelecek içindeki ilişkiyi inşa edersek bu ilişkinin içinde kendimizi buluyoruz" dedi. (KAYNAK GAZETEİPEKYOL)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Tekeli'nin Gözüyle 50 Yıl Önce Urfa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement