Tekerlekli Sandalye Basketbolunun Afrika Başkanı Adana'da - Son Dakika
Yerel

Tekerlekli Sandalye Basketbolunun Afrika Başkanı Adana'da

Tekerlekli Sandalye Basketbolunun Afrika Başkanı Adana\'da

Dünya Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu Afrika Kıtası Başkanı Faslı Hamid El Aouni incelemelerde bulunmak üzere Adana’ya geldi.

27.08.2014 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu Afrika Kıtası Başkanı Faslı Hamid El Aouni incelemelerde bulunmak üzere Adana'ya geldi.

3-15 Eylül 2014 Tarihleri arasında Güney Kore'de düzenlenen ve Türkiye'nin de 3. olduğu Dünya Şampiyonası esnasında Türkiye'yi ve özellikle de Adana'yı ziyaret etme arzusunu Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Duran Karakaya'ya ilettiğini belirten Aouni, Ali Duran Karakaya'nın konuya gösterdiği ilgi ve misafirperverlik için teşekkür etti. Hamid El Auni, "Dünya Tekerlekli Sandalye Basketbol camiası olarak Adana'nın 2008, 2009 ve 1013 yılında 3 büyük organizasyona ev sahipliği yapmasını büyük bir taktirle izledik. Bir ülkenin ve özellikle de bir şehrin arka arkaya 3 büyük organizasyona ev sahipliği yapması eşine rastlanmayan bir başarıdır. Dünyada bunu başarabilecek nitelikte çok az ülke ve Şehir bulunmaktadır. Dünyadaki Tekerlekli Sandalye Basketbol Camiası bu başarılı organizasyonları gerçekleştiren ekibi ve gönüllülerini ve Adana'yı sürekli konuşmaktadır. Bu ziyaretin amacı bu başarıya imza atan kişilerle tanışmak, görüş alışverişi yapmak, teşekkür etmek ve tecrübelerinden faydalanmaktır. Afrika kıtası olarak Adana'nın bu büyük atılımının sırlarını öğrenmek ve bir gün benzer başarılara kıtamızda imza atmak istiyoruz" dedi.

Hamid El Aouni bu kapsamda ilk olarak Avrupa ve Dünya Şampiyonalarının Genel Koordinatörü Yrd. Doç.Dr.İsmail Güneş'le bir araya geldi. 2 saate yakın süren görüşmeyi çok faydalı, ilham ve cesaret verici olarak niteledi.

Aouni daha sonra BESF Yönetim Kurulu Üyesi Ali Duran Karakaya ile beraber kentteki spor tesislerini gezdi. Spor tesislerindeki incelemelerin ardından Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Fazlı Bayram Hadi'yi ziyaret ederek bilgi aldı. Uluslararası organizasyonlara destek kişi ve kuruluşlarla yaptığı temaslar sonrası Aouni, "Gördüm ki başarı kentin valiliği, belediyesi, sivil toplum örgütleri, spor teşkilatı, üniversitesi, firmaları, gönülleri ve organizasyon komitesinin uyumlu ve fedakar çalışmaları sonucunda gelmiş. Emek veren herkese tekerlekli sandalye basketbol camiası ve kıtam adına şükranlarımı sunuyorum. Önümüzdeki yıllarda gerek ülkem Fas gerekse Afrika'nın diğer ülkeleri olarak Adana ve Türkiye ile olan işbirliğimizi sürdürmek istiyoruz. Bu konuda sevgili Ali Bey köprü görevini yerine getirecektir. Bulunduğumuz süre içerinde gösterdiği konukseverlik içinde kendisine teşekkür ediyorum" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tekerlekli Sandalye Basketbolunun Afrika Başkanı Adana'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement