Tekerlekli Sandalyeli Belediye Başkan Adayı, Engelliler İçin İddialı - Son Dakika
Güncel

Tekerlekli Sandalyeli Belediye Başkan Adayı, Engelliler İçin İddialı

Saadet Partisi Gömeç Belediye Başkan adayı, bedensel engelli emekli deniz astsubayı Koç, seçilmesi halinde engellilerin rahat hareket edebileceği bir ilçe oluşturmayı vadediyor Koç: "Belediye başkanı seçilirsem, başta belediye binası olmak üzere, engelli vatandaşlara geçit vermeyen ilçedeki yollar ve.

22.03.2014 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SUAT SALGIN - Gömeç ilçesinde, Saadet Partisinden belediye başkan adayı olan ve yaşamını tekerlekli sandalyeye bağımlı sürdüren emekli deniz astsubayı Semih Koç (48), göreve seçilmesi halinde engellilerin yaşamlarını kolaylaştıracak hizmetlerle onların rahat hareket edebileceği bir ilçe oluşturmayı hedefliyor.

Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, trafik kazası geçirdiği 1993 yılından beri tekerlekli sandalyeye bağımlı olduğunu ve 2003'te eşinden ayrılmasından bu yana üniversite mezunu kızı, annesi ve babasıyla yaşadığını söyledi.

Saadet Partisinden belediye başkan adayı olduğunu belirten Koç, kendisi gibi engelli vatandaşların rahat yaşayabilmesi adına iddialı olduğunu belirterek, ilçede hiçbir sorunlarının kalmayacağını anlattı.

Bir engelli olarak evinden çarşıya gidemeyecek durumda bulunduğunu vurgulayan Koç, şöyle devam etti:

"Benim için özelikle mimari engeller geçit vermiyor ancak belediye başkanı seçilirsem, başta belediye binası olmak üzere, engelli vatandaşlara geçit vermeyen ilçedeki yollar ve kamu binalarını engellilerin rahatlıkla kullanabileceği fiziki koşullara kavuşturacağım. Zaten bir yıl sonra ilgili yasa kapsamında devletimiz bu düzenlemeleri hayata geçirmek zorunda. Belediye başkanı seçilecek olursam bu süreci daha da hızlandıracağım."

Koç, Gömeç gibi küçük bir ilçede yaşayan bir engelli olmanın avantajları ve dezavantajları bulunduğunu dile getirdi.

Göreve seçilmesi halinde önceliğinin engelliler olacağını vurgulayan Koç, "Önceliğim, ilçenin yollarını engellilere göre uyarlamak olacak. Gömeç'te engellilerin örgütlenmesine yönelik çalışmalara ön ayak olmaya çabalayacağım. Yardıma muhtaç durumdaki engellilerin koşullarını düzelterek, ilçedeki geliştirmeyi hedeflediğim istihdam alanları kapsamında onları iş sahibi yapmaya çalışacağım" ifadesini kullandı.

Rakibinden Koç'a destek

Baba Salih Koç ise oğlunun, Türk Silahlı Kuvvetlerinde başarılı olduğunu anlatarak, "İnanıyorum ki belediye başkanlığını kazanırsa bu görevi de en iyi şekilde yapacaktır" dedi.

DSP Gömeç Belediye Başkan adayı Mehmet Pehlivan ise engelli bir bireyin, engellilerin sorunlarını çözümleyebilmek için belediye başkanlığına aday olmasından son derece memnun olduğunu kaydetti.

Koç'un belediye başkanı olmasını gerçekten çok istediğini vurgulayan Koç, "Semih kardeşimizin, Gömeç'e engelli olmayanlardan çok daha fazla hizmet edebileceğine canı gönülden inanıyorum" diye konuştu. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tekerlekli Sandalyeli Belediye Başkan Adayı, Engelliler İçin İddialı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement