Tekerlekli Sandalyeyle Özgürlüğüne Kavuştu - Son Dakika
Güncel

Tekerlekli Sandalyeyle Özgürlüğüne Kavuştu

Tekerlekli Sandalyeyle Özgürlüğüne Kavuştu

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, elektrik akımına kapıldığı için iki bacağı dizden aşağı kesilen Harun Orhan’a İstanbul’dan yardım eli uzandı.

21.04.2015 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, elektrik akımına kapıldığı için iki bacağı dizden aşağı kesilen Harun Orhan'a İstanbul'dan yardım eli uzandı.

İstanbul'da bulunan Pendik Tokatlılar Derneği, İHA tarafından yapılan haber üzerine Yüksekova ilçesinde tekerlekli sandalyesi olmadığı için dışarı çıkamayan ve eğitimine devam edemeyen 10 yaşındaki Harun Orhan'a yardım eli uzattı. Dernek, Harun için akülü bir tekerlekli sandalye gönderdi.

İstanbul'dan gönderilen akülü sandalyeyi aile teslim aldı. Üç ay önce elektrik akımına kapıldığı için bacakları dizden aşağı kesilen ve dışarı çıkmak istediğinde annesi tarafından sırtlanarak dolaştırılan Harun, artık akülü tekerlekli sandalyesi sayesinde istediği yere gidebilecek. Tekerlekli sandalyeyi gönderen Pendik Tokatlılar Derneği Başkanı Fevzi Zeybek'e teşekkür eden baba Ahmet Orhan, "Oğlum daha önce evde yatalak halde kalıyordu. Annesi bazen sırtına alıp dışarı çıkarıyordu. Şimdi Pendik Tokatlılar Derneği sayesinde akülü bir tekerlekli sandalyesi oldu. Bugün hemen kendisini dışarı attı. Uzun süredir görmediği arkadaşlarıyla görüştü. Artık okula gidebilir ancak sırtında bir yara kalmış, onun da iyileşmesini bekleyeceğiz" dedi.

Oğlunun tedavisinin sürdüğünü belirten baba Ahmet Orhan, "Oğlumun halen sırtı ve bacaklarında iyileşmeyen yanık var. Tedavisi için ayda en az bir kez Elazığ veya Van'a götürüyorum. Geçen gün Van'a götürdüğümde doktor Harun'un sırtı için yaklaşık 5 bin lira değerinde bir slikona ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Bu slikon malzemesi Amerika'dan sipariş edilebiliyormuş. Tabi bunu karşılayacak maddi imkanım yok" diye konuştu.

Orhan, oğlunun tedavisi için ulaşım masraflarını karşılayamadığını, bunun için yardıma ihtiyacı olduğunu belirterek, duyarlı ve yardımsever vatandaşlardan destek istedi. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tekerlekli Sandalyeyle Özgürlüğüne Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement