Tekik, Çözüm Süreci ve Erel Seçimleri Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Tekik, Çözüm Süreci ve Erel Seçimleri Değerlendirdi

Tekik, Çözüm Süreci ve Erel Seçimleri Değerlendirdi

Petrol İş Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Tekik, çözüm süreci ve 30 Mart yerel seçimleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

05.04.2014 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Petrol İş Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Tekik, çözüm süreci ve 30 Mart yerel seçimleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Doğu ve Güneydoğu'da BDP'nin, Türkiye'nin batı yakasında da AK Parti'nin oylarını muhafaza edip diğer partilere göre başarı elde etmesinin en büyük nedeninin Kürt sorununa Demokratik çözüm arayışı olduğunu belirten Tekik, son iki yılda hem BDP'nin hem de AK Parti'tinin barış konusunda olumlu irade gösterdiğini kaydetti. Türkiye halklarının CHP'ye 'Sen sosyal bir parti değilsin' mesajını verdiğini dile getiren Tekik, "MHP'ye de ırkçılıkla şovenizmle bu ülkenin hayrına çok şey söylemiyorsun mesajını iletmiştir. Bu iki siyasi partiye çağrımız, barış, kardeşlik, özgürlük ve eşitlik temelinde politikalar geliştirmeleri, barış noktasında cesaret ve kararlılık sahibi, Kürt halkının hassasiyetleri başta olmak üzere Türkiye'deki diğer etnik ve dini aidiyetlerin haklarını da gözeten işçi sınıfına, emekçilere, emeği ile geçinen insanlara hakkını alın teri kurumadan veren bir hükümet anlayışı buradan öneriyoruz. Halkın böyle bir uyarısı da aynı zamanda AKP'ye olmuştur" dedi. Çözüm süreci ile ilgili konuşan Tekik, "Bir yıldan beri canlarımızın ölmemesi, toprağa düşmemesi, asker polis, gerillaların yaşamlarını yitirmemesi, bizim için en büyük mutluluk kaynağıdır. Bu bölgede binlerce köy yakılan, binlerce faili meçhule cinayete uğrayan, Kürt halkının barış özlemi ve iradesiyle belirleyici bir etken olmuştur. AKP'nin ve BDP'nin oylarını muhafaza etmesi veya oylarının yükseltmesi aynı zamanda bu iki siyasi partiye çok önemli görevler yüklenmiş durumdadır. Halkın beklentisi barış ve diyalog sürecini, anayasal zemini hazırlamış bir müzakere sürecine evirmek, bu noktada ayrımsız bir genel af, mutlaka söz konusu olmalıdır. Helalleşme süreci dediğimiz süreç mutlaka yaşanmalı, bu bölgede 50 bin insan yaşamını yitirdi. Kürt halkının barışa, gönüllü ve eşit birlikteliğe, öz kimliğiyle kendinin yöneteceği bir idari modüle hazır olduğunu düşünüyorum. Önemli olan hem AKP'nin hem BDP ve HDP'nin Türkiye'nin batı yakasını buna psikolojik anlamda hazırlayacak program ve projeler geliştirmeleri, umutluyuz, halk olarak sivil toplum örgütleri olarak umutluyuz. Biz de sivil toplum örgütleri olarak üzerimize düşecek bir görev varsa elimizi, gövdemizi, başımızı taşın altına koyarız" diye konuştu. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tekik, Çözüm Süreci ve Erel Seçimleri Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement