Tekin: "Topraklarımızı Savaşmadan Kaybediyoruz" - Son Dakika
Politika

Tekin: "Topraklarımızı Savaşmadan Kaybediyoruz"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin uyarılarını bu iktidar ciddiye alabilseydi, Türkiye cumhuriyeti, bu kadar güçlü ülke, topraklarını kaybetmemiş olacaktı” dedi.

22.02.2015 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin uyarılarını bu iktidar ciddiye alabilseydi, Türkiye cumhuriyeti, bu kadar güçlü ülke, topraklarını kaybetmemiş olacaktı" dedi.

CHP Genel Sekreteri Tekin, CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyerek, Süleymanşah türbesi ve kendisine yönelik suçlamalara cevap verdi. Tekin, Süleymanşah Türbesi'ne yapılan operasyonda hayatını kaybeden Halit Avcı'nın ailesine ve Türkiye'ye başsağlığı diledi.

Tekin, şunları kaydetti:

"İki gün önce İzmir'de basın toplantısında, Cumhuriyet Halk Partisi döneminde, kirli ve suça bulaşmış gazetelere elbette hukuk yoluyla el konulacaktır, dedim. Çok açık söylüyorum. Hiç kimse üstüne alınmamış. Bir kısım gazeteler olağanüstü saldırıya geçmiş ve bizi özgürlükçü olmadığımızı belirtip, Hitlere benzetmişler."

Tekin, ana muhalefetin görevinin iktidarı uyarmak olduğunu söyleyerek, 2006 yılında AK Parti'nin koalisyon hükümeti olduğunu ve koalisyonun her an çatlayabileceğini söylediğini ve bir gazetecinin kendisi hakkında 'darbeci' dediğini ifade etti. Tekin, darbeci olmadığını belirterek "Şimdi sonar o gazeteci kardeşimiz çok nazik davrandı ve 2014 yılının 17 ve 25 Aralık döneminde özür diledi. Kendisine teşekkür ediyorum. Bugün bana saldıran gazetelerin köşe yazarları beni çok iyi tanır. Öyle tanır ki, bizim 28 Şubat'ta bunlar inlerine girerken, 28 Şubat döneminde aslanlar gibi dimdik duran, kamuda görev yaparken Belediye Başkan Vekili olduğum dönemde yanımda türbanlı çalıştırabilecek kadar özgürlükçü ve antidemokratik uygulamaya tepki göstermiş bir adamım" dedi.

"Hiç kimse bizim özgürlük anlayışımızı eleştiremez" diyen Tekin, sözlerine şöyle devam etti:

"Ben ne söylemek istediğimi çok iyi biliyorum. Dış politikada gelmiş olduğumuz nokta iyi değil, keşke Cumhuriyet Halk Partisi'nin uyarılarını bu iktidar ciddiye alabilseydi, Türkiye cumhuriyeti, bu kadar güçlü ülke, topraklarını kaybetmemiş olacaktı. Reyhanlı'da bombalı saldırıda 53 vatandaşımız hayatını kaybetti. Daha sıcağı sıcağına işgal orduları gibi AKP sözcüleri ve yönetimi tek tek televizyonlara çıktılar, hedef şaşırtmak için 'Yok Dev-Sol yaptı, yok şu yaptı', 'Yapmayın' dedik. 'Zaman kazanmak için Türkiye'ye kötü noktaya götürmeyin: burası Rakka'da El Kaide tarafından yapılmıştır ve 53 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir'. Önleminizi alın. Hani sizin anlık istihbaratlarınız vardı."

Kılıçdaroğlu'nun dinlendiğini 2012 yılında söylediklerini kaydeden Tekin, "Dinleniyoruz, dinlendik, inimize girdiler, aldatıldık. Muhalefetin görevi bu. Bu uyarıları ciddiye alacaksınız. 15-20 gün önce Süleymanşah türbesinin işgal edildiğini, bu meselenin Türkiye Cumhuriyeti meselesidir, sadece bir iktidar sorunu değildir, gelin burada ne yapılması gerekiyorsa, el birliği ile, güç birliği ile bunun karşısında duralım' dedik. Buna da yalan dediler. Dün maalesef üzülerek ifade etmek istiyorum, Süleyman Şah operasyonu. Süleymanşah operasyonu şah operasyonu değil mat operasyonu olmuştur. Şah Türbesi operasyonu Türkiye için kabul edilebilecek bir durum değildir. İlk kez 90 yıllık Cumhuriyet tarihi içinde kendi topraklarımızı savaşmadan kaybediyoruz" diye konuştu.

Tekin, önlemlerin hiç birinin alınmadığını söyleyerek, "İlkokul çocuklarının rahatça cevap verebilecekleri sorunun cevabını hala alabilmiş değiliz. 'Bu uçağı kim düşürdü? Bu uçak niçin hava sahasını ihlal etti'. Bugün sadece Ortadoğu coğrafyasında değil, tek başına kalmış bir Türkiye Cumhuriyeti'ni düşünmek istemiyoruz" dedi.

Tekin, bir milletvekilinin 'Gürsel Tekin'e 8 Haziran'da el koyacaklar' sözlerine şöyle cevap verdi: "Bana el koysanız ne olur? Kendi topraklarınıza el koyun yüreğiniz yetiyorsa. Gelin gidelim. İki gün önce çağrı yaptım Dışişleri Bakanı'na, Süleymanşah Türbesi'ne hep beraber gidelim."

Meclis'teki İç Güvenlik Kanun Tasarısı görüşmelerinde tartışmalara yönelik olarak Tekin, "Bütün siyasi partilerin dışında vicdanlı hukukçularla ilgili bir komisyon oluşturalım. İçinde AKP'li hukukçular dahil olmak üzere hukukçuların hazırlayacağı bir pakete gözü kapalı oy vereceğiz. Sayın Davutoğlu, molotof kokteyli ile ilgili, bonzai ile ilgili, uyuşturucu ile ilgili, yolsuzlukla ilgili mafya örgütlenmeleri ile ilgili getireceğiniz her yasayı Cumhuriyet Halk Partisi olarak gözü kapalı oy vereceğiz. Ama sizin maksadınız o değil. Bu bir sıkıyönetim yasasıdır. Hakimleri, savcıları bypass ediyor, 81 valiye bu yetkiyi veriyor. Çözüm sürecini yasakçı bir anlayışla sürdüremezsiniz" ifadelerini kullandı.

228 failimeçhul partili olduğunu hatırlatan Tekin, en çok kendilerinin güvenlikle ilgili yasaya ihtiyaçları olduğunu kaydetti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Tekin: 'Topraklarımızı Savaşmadan Kaybediyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement