Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Atık Yönetim Planı - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Atık Yönetim Planı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Dodurka, iki yıl içinde Tekirdağ ilinin hiçbir yerinde vahşi çöp alanı kalmayacağını ileri sürdü.

13.08.2015 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Dodurka, iki yıl içinde Tekirdağ ilinin hiçbir yerinde vahşi çöp alanı kalmayacağını ileri sürdü.

Dodurga, yaptığı yazılı açıklamada, Tekirdağ'da ilçe belediyelerinin bugüne kadar imkan ve kaynak yetersizliği nedeniyle, hiçbir ayrıştırma ve azaltma yöntemi uygulamaksızın, her gün toplanan bin tondan fazla çöpü vahşice depolandığına dikkat çekerek, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bu büyük felaketin önüne geçmek için çalıştıklarını belirtti.

Vahşi çöp toplama alanlarının "Büyükşehir Belediyesi Atık Yönetim Planı" doğrultusunda teker teker kapatılmakta ve rehabilite edilmekte olduğunu kaydeden Dodurga, "Şu an çöp kabul edilen alan sayısı kırk üçten yediye kadar indirilebilmiştir. Önümüzdeki iki yıl içerisinde ilimizin hiçbir yerinde vahşi çöp alanı kalmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Dodurga açıklamasında, gazetelerdeki "Çorlu çöplüğü bıktırıyor" başlıklı haberlere de yer vererek, bu haberlerin doğruyu yansıttığını, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sebebiyle de çöplükten gelen kokunun vatandaşı bunalttığını ifade etti.

Dodurga,  Çorlu çöplüğünün Ergene Nehri'nden sonra ikinci büyük çevre felaketi olmasının önüne geçilmesi için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin tüm imkanlarını seferber ettiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Bu çalışmalar belli bir plan ve zaman içinde gerçekleştirilebilecek ve ancak büyükşehir belediyesi bütçesiyle altından kalkılabilecek yatırımlar. Geniş alanlara yayılmış vahşi çöplükleri iki sene gibi bir sürede kapatabilmenin önemini değerli halkımızın takdirlerine sunuyoruz. Görev ve sorumluluklarımızı bir plan dahilinde harfiyen yerine getireceğimizin sözünü veriyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Atık Yönetim Planı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement