Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden Engellilere Müjde - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden Engellilere Müjde

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi\'nden Engellilere Müjde

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Daire Başkanı Ahmet Poyraz, engelli ve yaşlıların hayatını kolaylaştıracak projeleri hayata geçireceklerini ifade etti.

30.11.2015 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Daire Başkanı Ahmet Poyraz, engelli ve yaşlıların hayatını kolaylaştıracak projeleri hayata geçireceklerini ifade etti.

Kültür ve Sosyal Daire Başkanı Ahmet Poyraz, Büyükşehir Belediyesi'nin 2016 yılında engellilere yönelik faaliyete geçirmeyi planladığı projeleri anlattı. Engellileri ve yaşlı vatandaşları kapsayan birçok projeleri olduğunu belirten Poyraz, "2016 yılında engellilere yönelik faaliyete geçmesini beklediğimiz ve olumlu olacağını düşündüğümüz projelerimiz var. Engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın hayatını nasıl daha kolay, daha yaşanılabilir hale getirebiliriz? Buna yönelik projeleri düşünüyoruz. Mesela, engelli ve yaşlılara yönelik evde temizlik hizmeti projemiz mevcut. Bu proje özellikle tek yaşayan ve iş göremeyecek vaziyette olan vatandaşlarımızı kapsayacak. Şu an Süleymanpaşa, Çorlu ve Çerkezköy ilçelerinde faaliyette olan engellilere yönelik ulaşım araçlarını, talepler doğrultusunda il genelinde yaygınlaştırmayı planlıyoruz. Tüm ilçelerde akülü tekerlekli sandalyeleri, çoğaltacağız. Engellilere yönelik, sadece onlara hizmet verecek tuvaletler yapmayı düşünüyoruz. Maddi imkanları kısıtlı olan engelli vatandaşlar araştırılıp akülü araç ve protez tahsisi yapılıyor. Engelli çocuklara yönelik olarak da çocuk parkları yapmayı düşünüyoruz" dedi.

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ'NE ÖZEL ETKİNLİKLER

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne özel bir dizi etkinlik düzenleyeceklerini dile getiren Poyraz, "Böylesine önemli bir günde engelli kardeşlerimizle birlikte olarak, onlara yönelik etkinlikler düzenleyeceğiz. Etkinliklerimiz kapsamında, 3 Aralık günü saat 10.00'da Valilik önünde saygı duruşunda bulunarak ve İstiklal Marşımız okunacak. Ardından ZİÇEV'in hazırlayacağı halk oyunları gösterisi olacak. Aynı gün içerisinde Tekira AVM'de engelli kardeşlerimizin eserlerinin sergileneceği sergimiz olacak. Daha sonra Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yılmaz İçöz Sahnesi'nde SEKODER Korosu'nun sunacağı konser etkinliğimiz var" ifadelerini kaydetti. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden Engellilere Müjde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement