Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası Maliyetinin Yüksek Olduğu İddiası - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası Maliyetinin Yüksek Olduğu İddiası

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası Maliyetinin Yüksek Olduğu İddiası

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Hizmet Binası ile ilgili son zamanlarda gerek sosyal medyadan gerekse yazılı basında bazı siyasi yöneticiler tarafından yapılan yapım işi maliyetinin yüksek olduğu iddialarıyla ilgili Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından açıklama yapıldı.

24.02.2017 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Hizmet Binası ile ilgili son zamanlarda gerek sosyal medyadan gerekse yazılı basında bazı siyasi yöneticiler tarafından yapılan yapım işi maliyetinin yüksek olduğu iddialarıyla ilgili Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından açıklama yapıldı.

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesi, Gündoğdu Mahallesinde 2769 ada 2 Nolu parselde inşa edilecek olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası yapım işi maliyetinin yüksek gösterildiğine dair asılsız iddialar gündeme getirildiği konusunda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından bir açıklama yapıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Proje için 196 milyon 179 bin 322,46 TL yaklaşık maliyet çıkarılmış olup, ihaleyi 144 milyon 790 bin TL + KDV ile Alt ve Üst Yapı A.Ş. almıştır. Proje Hizmet Binası, Meydan Altı Otoparkı, Meydan ve Çevre Düzenlemesi olmak üzere dört bölümden oluşan projenin hizmet binası bölümünde, hizmet birimleri ve çalışma ofislerinin yanı sıra konferans salonu, çok amaçlı salon, sergi salonu, meclis salonu, encümen salonu, kreş ve otopark yer alacaktır. 67 bin 210 metrekare inşaat alanı, 12 bin 420 metrekare oturum alanına sahip olan ve 2 bodrum, 1 zemin, 2 baza katı ve 6 ofis katı bulunan hizmet binasının maliyeti 94 milyon 518 bin 912 TL'ye mal olup toplam maliyetin yüzde 65.28'ni oluşturmaktadır. 35 bin 682 metrekare inşaat alanı ve 17 bin 841 metrekare oturum alanı olan meydan altı otopark bölümü, yer altında 2 kat olarak proje edilen ve 943 araç kapasitesine sahip olan bölüm 36 milyon 38 bin 231 TL ile toplam maliyetin yüzde 24.38'ni oluşturmaktadır. Meydan altı otoparkında 3 adet yemek salonu, 3 adet kafe, basın kulübü, bankamatik alanı ve otopark yönetim hizmet birimleri bulunacaktır. 55 bin metrekarelik alanda kurulacak olan çevre düzenlemesi (Kent Parkı), 3 adet kafe binası (546 metrekare), bisiklet yolu, piknik alanı, yansıma havuzu, yürüyüş yolu ve peyzaj alanları ile 14 milyon 232 bin TL'ye mal olup toplam maliyetin yüzde 9,83'ünü oluşturmaktadır. 13.462 metrekare alana sahip olan meydan projesi bölümünde ise seyir terası, etkinlik alanı, yansıma havuzları, kent koridoru, anıt alan, peyzaj alanı yer alacaktır. 144 milyon 790 bin TL'lik toplam ihale bedelinin, Yüzde 65.28'nI 94 milyon 518 bin 912 TL ile Hizmet Binası, yüzde 24.38'ni 36 milyon 38 bin 231 bin TL ile Meydan Altı Otoparkı, yüzde 9,83'ünü 14 milyon 232 bin TL ile Çevre Düzenlemesi, Meydan Projesi oluşturmaktadır. Her anlamda Şeffaf Belediyecilik ilkesiyle hareket eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Yeni Hizmet Binası Projesi, medya kanalları aracılığı ile kamuoyuna yanlış aktarılarak itibarsızlaştırılmaya çalışılmıştır. Her bölümü ve her detayı ile şehrin ihtiyaçlarına cevap veren bu proje Tekirdağ'ın yaklaşık olarak 100 yıllık ihtiyacını karşılayacak bir kompleks niteliğindedir. Tüm detaylarını şeffaf belediyecilik ilkemiz gereği kamuoyuyla paylaşıyor, Kurumumuz üzerinden prim yapmaya çalışan şahısları siz değerli vatandaşlarımızın takdirine bırakıyoruz" denildi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası Maliyetinin Yüksek Olduğu İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement