Tekirdağ CHP Teşkilatında Kongre Heyecanı - Son Dakika
Politika

Tekirdağ CHP Teşkilatında Kongre Heyecanı

Tekirdağ CHP Teşkilatında Kongre Heyecanı

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Başkanlığı, yeni başkanını seçti.

27.12.2015 19:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Başkanlığı, yeni başkanını seçti. Kongrede yapılan seçimde oyların büyük çoğunluğunu alan Recep Ökten, CHP'nin yeni Tekirdağ İl Başkanı oldu.

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde İsmet İnönü Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kongre, büyük heyecana sahne oldu.

CHP'nin yeni il başkanının seçildiği kongreye, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri Faik Öztrak, Candan Yüceer ve Emre Köprülü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Ekşinat, partinin il ve ilçe teşkilatları ve çok sayıda üye katıldı.

Yapılan seçim öncesi önemli açıklamalarda bulunan Tekirdağ Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, partisinin kurultaylarının genelde tarihin büyük dönüm noktalarında gerçekleştiğini belirterek, kendilerinin ilk kongrelerinin Sivas Kongresi olduğunu ve o gün alınan kararların bugün Türkiye Cumhuriyeti'ni miras olarak bıraktığını söyledi. Yakın coğrafyamızda olumlu gelişmelerin olmadığına değinen Öztrak, "Ocak ayında yapacağımız 35'inci olağan genel kurultayımızı yine tarihin büyük bir kırılma noktasında yapacağız. Ülkemiz ve yakın coğrafyamız acılar içinde. Libya 2'ye Irak 3'e bölündü. Suriye ise, paramparça. Bu parçalanan coğrafyada büyük insanlık dramı yaşanıyor. Yüz binlerce insan yaşamını yitirdi milyonlarca insan yaşam savaşı veriyor. İnsanlığın vicdanı lastik botlarla Ege ve Akdeniz'in sularına gömülüyor. Böyle bir ortamda kurultayımızı yapacağız" ifadelerini kullandı.

Umutsuzluğa yer olmadığını milletimize anlatmamız gerektiğini ifade eden Öztrak, "Bu ülkede Cumhuriyet Halk Partisi var. Cumhuriyet Halk Partisi emperyalizmi savaş meydanlarında yenmiş, devrim yapmış, devlet kurmuş büyük bir siyasi harekettir. Bizler CHP'nin her bir ferdi olarak bir devrime imza atmak zorundayız. Bunun için mücadele edeceğiz. Bu devrim, yaşadığımız topraklara gerçek demokrasiyi getirmektir" dedi.

Öztrak, il başkanlığı için yarışan iki adayın belediye başkanları, ilçe başkanları ile parti büyüklerince desteklenmesi ile Çerkezköy, Çorlu ve Süleymanpaşa ilçelerindeki kongrelerin iptal olması sonucu delegelerinin oy kullanamaması için yapılan eleştiriler üzerine, normal şartlarda bu tarz olayların kongrelerinde yaşanmadığını belirtti. Önceleri her konuda konuşup, tartışıp en sonunda salondan kol kola çıktıklarını anlatan ve parti büyüklerinin aday ismi söylemesinin doğru olmayacağını dile getiren Öztrak, "Burada bunları konuşmamamız iyi olmadı. Şimdi Malkara ve Şarköy kongresinde belgeler gösterdim. Neden il başkanının bazı üyeliklerin iptal edilmesini istediğimizle ilgili evrakları gösterdik. Bunu isteyen bu partinin genel başkanıdır. İl başkanına bu talimatı veren de partinin genel başkanıdır. Bunlar ciddi meselelerdir. Tekirdağ'da bunlar yoktu. Genler bozuluyor derken ben bunu kastediyorum. Bu nedenlerden dolayı durduruldu ilçelerimizdeki kongreler" dedi.

Partililerin konuşmalarının ardından yapılan seçimler sonrasında geçerli 258 oyun 167'sini alan Recep Ökten, CHP'nin yeni Tekirdağ İl Başkanı oldu. Mevcut başkan Şeref Çetin ise 91 oy aldı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Tekirdağ CHP Teşkilatında Kongre Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement