Tekirdağ'da 200 Fidan Toprakla Buluştu - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'da 200 Fidan Toprakla Buluştu

Tekirdağ\'da 200 Fidan Toprakla Buluştu

Tekirdağ’da 21-27 Mart Orman Haftası kapsamında 200 fidan toprakla buluştu.

26.03.2015 18:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'da 21- 27 Mart Orman Haftası kapsamında 200 fidan toprakla buluştu. Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, ormanların Tekirdağ ve Türkiye'nin hem şifa kaynağı hem de ekonomik açıdan zengin bir kaynak olduğunu söyledi.

Tekirdağ'da Valilik ve Orman ve Su İşleri Müdürlüğü tarafından '21-27 Mart Orman Haftası' kapsamında 'Ağaç Bayramı' etkinliği düzenlendi. Tekirdağ Hacıköy Taş Ocakları mevkiinde yapılan törene, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Süleymanpaşa Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, Garnizon Komutan Vekili Osman Kardal, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ Orman ve Su İşleri Müdürü Mehmet Uzun, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlanan törende konuşan Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, ormanların Tekirdağ ve Türkiye'nin hem şifa kaynağı hem de ekonomik açıdan zengin bir kaynak olduğunu ifade ederek, "Bu kadar kalabalığın burada toplanmasından memnun olduğumu iletmek istiyorum. Hepinize bu katılımlarınız için teşekkür etmek istiyorum. Genellikle bu tür etkinlikler formalite gibi görünür. Görevdeki memurlar gelir. Burada sivil toplum örgütlerinin, öğrencilerimiz ve gençlerimizin katılmasından mutluyum. Tekirdağ ilimiz Allah'ın lütuf ettiği çok mühim topraklar üzerinden kurulmuş ve bu toprakların yüzde 17'si ormanlarla kaplı. ve bu ormanlar ilimizin ve ülkemizin zenginlik kaynağı hem şifa kaynağı hem ekonomik açıdan zengin bir kaynaktır. Bu nedenle ormanları çok iyi korunması gerekmektedir" dedi.

"ORMANLARIN ÖNEMİNİ ANLATMAMA GEREK YOK"

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, ormanın Türkiye için önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek, "Herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Ancak biz büyükşehir olduktan sonra bu konuya verdiğimiz önem çerçevesinde ilk yaptığımız iş, Çevre Komisyon Daire Başkanlığını oluşturmak oldu. Aynı zamanda Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz sayesinde de yeni bahçeler oluşturularak, 5 yılın sonunda gerçekten özlenen, istenen ve arzulanan bizim de hedef koyduğumuz projelerimizi gerçekleştirmiş olacağız. Ama en büyük projemiz de büyükşehir kent ormanı olacaktır. Bu konuda çalışmalarımız bütün gücü ile devam etmektedir. Ben böyle bir günde bu etkinliği gerçekleştiren Orman ve Su İşleri Müdürlüğünü kutluyorum ve Orman Günü'nüzü ve haftanızı kutluyorum" ifadelerini kaydetti.

Tekirdağ Orman ve Su İşleri Müdürü Mehmet Uzun ise ormanların oluşturuldukları ekolojik ortamla insanlara ve diğer tüm canlılara fayda sağladığını ifade ederek, "Bu bakımdan ormanlarımızı koruyup çoğaltarak bizden sonraki kuşaklara aktarmak temel ilkelerimizden biridir. Ülkemizin odun ihtiyacından başka, oksijen üretimi, insanlara iş ve geçim kaynağı, erozyonu ve selleri önlemeleri, su kaynaklarını korumaları gibi sayısız yararlarıyla insanlığın her döneminde vazgeçilmez değerler olan ormanlar, birçok maden yataklarını da içerisinde barındırmaktadır. Son yüzyılda büyük bir hızla artan dünya nüfusu, her türden tabi kaynak üzerinde baskı oluşturmuş, tabiatın kendisini yenileme gücünü tehdit etme noktasına ulaşmıştır. İşletme sırasında veya sonralarında rehabilite edilmeden terk edilen maden sahalarında ağaçlandırma yapılmasının zorunluluğu vardır. İşte bu, Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından 2014 yılında yürürlüğe konulan Maden Sahaları Ağaçlandırma Eylemi ile gerçekleştirilmiştir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Tekirdağ Orman İşletmesi Müdürlüğü tarafından düzenlen şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. Etkinlik, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu ve öğrenciler tarafından yaklaşık 200 ağaç dikilmesinin ardından katılımcılara pilav, ayran ve tatlı ikramı ile sona erdi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tekirdağ'da 200 Fidan Toprakla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement