Tekirdağ'da "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'da "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" Kutlandı

Tekirdağ\'da "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" Kutlandı

"3 Aralık Dünya Engelliler Günü" dolayısıyla Tekirdağ’da tören düzenlendi.

03.12.2016 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"3 Aralık Dünya Engelliler Günü" dolayısıyla Tekirdağ'da tören düzenlendi. Protokol üyeleri, görme engelli vatandaşların sorunlarına duyarlılık oluşturabilmek adına ellerine değnek alarak görme engelli bireyler ile birlikte yürüdü.

Tekirdağ Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törene, Tekirdağ Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

Tören, Tekirdağ Aile ve Sosyla Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz ile Türkiye Sakatlar Derneği üyelerinin anıta çelenk sunmasıyla başladı. Daha sonra, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşma yapan Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz, Engelliler Günü'nün sadece Türkiye'de değil Birleşmiş Milletlere üye tüm ülkelerde kutlandığını ve engellilerin sorunlarına çözüm arandığını belirterek, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü olması elbette engelli vatandaşlarımızın, sadece bir gün veya bir hafta hatırlanması anlamına asla gelmemektedir. Bu engelli vatandaşlarımıza yapılacak en büyük haksızlık olacaktır. Ancak Engelliler Günü senede bir gün de olsa, engelli vatandaşlarımızın sorunlarının gündeme getirilmesi, her birey gibi onların da kendi hayatlarını bağımsız ve iyi şartlarda yaşama hakkı elde edebilmeleri gibi hususlarda, toplum devlet ve hükümet yetkilileri nezdinde seslerini duyurmaları ve farkındalık oluşturulması açısından oldukça önemlidir. Toplum içerisinde önemli bir nüfusu oluşturan engelli vatandaşlarımızın çalışma hayatı, eğitim ve sosyal haklardan yeterince yararlanmaları devletimizin en önemli hedeflerindendir. Devlet bu kapsamda, sosyal devlet olmanın da gereği olarak, eğitim, sağlık, istihdam haklarına ait hizmetleri engelli vatandaşlarımıza sunmaktadır" dedi.

Engelli gençler halk oyunları sergiledi

Yılmaz'ın konuşmasının ardından Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı'nın (ZİÇEV) Tekirdağ Şubesinde eğitim alan engelli gençler tarafından halk oyunları gösterisi sergilendi. Zihinsel engelli gençlerin sempatik figürler sergilediği gösteri izleyenlerden beğeni toplarken gösterinin sonunda Türk Bayrağı açan gençler alkış aldı.

Protokol üyeleri görme engelliler ile yürüdü

Süleymanpaşa Belediyesinin 'Mutlu Kentin Gözleri Kitapların Sesleri' projesi kapsamında protokol üyeleri, görme engelli vatandaşların sorunlarına duyarlılık oluşturabilmek adına törenin düzenlendiği alandan, Tuğlalı Park'a kadar görme engelliler ile birlikte ellerine değnek alarak yürüdü. Protokol üyeleri ile görme engelli vatandaşların birlikte fotoğraf çektirmesi ile tören sona erdi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tekirdağ'da '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement