Tekirdağ'da 65 Minibüs Şoförü Büyükşehir Belediyesini Alkışlayarak Protesto Etti - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'da 65 Minibüs Şoförü Büyükşehir Belediyesini Alkışlayarak Protesto Etti

Tekirdağ\'da 65 Minibüs Şoförü Büyükşehir Belediyesini Alkışlayarak Protesto Etti

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 38 aydır minibüs şoförlüğü yapayı bekleyen 65 şoför, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni, hizmet binası önünde alkışlayarak protesto etti.

22.07.2015 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 38 aydır minibüs şoförlüğü yapayı bekleyen 65 şoför, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ni, hizmet binası önünde alkışlayarak protesto etti.

2012 yılında Çorlu Belediye Meclisi'nin, belediyenin şehir içi ulaşımını kendi imkanları ile yapmasına karar vermesi üzerine işlerinden olan 65 minibüs şoförü, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne gelerek işlerinin geri verilmesi için protesto düzenledi. Meclis kararını o dönemde mahkemeye taşıyan minibüsçüler, konunun Tekirdağ'ın 30 Mart tarihinde yapılan yerel seçimlerin ardından büyükşehir olması ile birlikte büyükşehir belediyesine aktarıldığını belirtti. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı Ulaştırma Dairesi Başkanlığı tarafından çalışmaların tamamlanamaması, 38 aydır çalışamayan şoförleri endişelendi. Konunun çözülmesi ve seslerini duyurmak için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplanan şoförler, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanılığı'nı alkışlayarak protesto etti.

Çorlu'da minibüs şoförlüğü yaptığını söyleyen Neşet Tolga, Çorlu Belediyesi'nin 1 Haziran 2012 yılında taşımacılık faaliyetlerini kendi ellerinden aldığını iddia ederek, "O zamandan sonra minibüs faaliyetlerimizi durdu.

Tekirdağ vilayetinde bin 800 tane M plakalı minibüs var. Şu anda bin 800 tane minibüsten bin 735 tanesi çalışıyor. Sadece Çorlu'daki 65 tane minibüs şoförü çalışamıyor. Neden Çorlu Belediyesinin aldığı bu karardan dolayı Çorlu Belediyesi 'Taşımacılığı ben yapacağım' dedi. Türkiye genelinde sadece otobüs taşımacılığı yapan Çorlu Belediyesidir. Biz bu konuyu minibüsçüler olarak Tekirdağ idare mahkemesine intikal ettirdik. Mahkeme konuyu bizim lehimize göre karar verdi. Çorlu Belediyesi bizi temyize gönderdi orası da kararı bozdu. Bu süreç üzerine 24 ay geçti. Ondan sonra yerel seçimler geldi. Yerel seçimlerde Tekirdağ Büyükşehir oldu. UKOME kurulduğundan dolayı bütün yetki Büyükşehir'e kaldı. Biz 24 ay orada bekledik şimdi 13 ay burada bekliyoruz. Burada bizlere şunu söylüyorlar 'Durağın yok biz sizi nasıl çalıştıralım'" dedi.

Çorlu'da 3 tane durağın hazır halde olduğunu ifade eden Tokgöz, "Şimdi burada bin 135 tane M plakalı minibüse Belediye her türlü durak düzenlemesi yapıyor. Ruhsat veriyor, harçları topluyor. Diyoruz ki biz de verelim harç bedeli ama verilmiyor. Bize 65 tane M plaklı minibüs aldırdı. Biz de aldık, minibüslerimiz kapımızda yatıyor 13 aydır. Şimdi minibüslerimizin senetlerini de ödeyemiyoruz. Duraklar orada boş duruyor bizim minibüslerimiz çalışmıyor. Ama UKOME halen diretiyor. Bizim mağduriyetimizi herkes gördü ama Ulaşım Daire Başkanlığı konuyu çözmüyor ne hikmetse. Geçen hafta meclis kararı alındı M plakalı minibüsler çalışacak diye. Şimdi onu bile uygulamıyorlar. Uygulamamakla direniyor. Biz vatandaşız burada biz sana oy verdik veya vermedik. Bu kadar vatandaşı mağdur etmenin kimseye hakkı yok. Şu an da biz ekmeğimizi istiyoruz. Biz burada alınan meclis kararının uygulanmasını istiyoruz" ifadesini kullandı.

"HUKUKSAL BOYUTTA OLDUĞU İÇİN BİZLER DE BİR ŞEY YAPAMIYORUZ"

Konu ilgili açıklamalarda bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Konu inşallah bizim zamanımızda çözülecek. 38 ay önceden başlayan hukuksal sorun var. Esnaf kendilerine göre de haklı ama hukuksal boyutu olduğu için bizler de bir şey yapamıyoruz. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermiş. Biz de buna karşılık itirazımızı yaptık bugünlerde yasal sonucun çıkmasını bekliyoruz" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tekirdağ'da 65 Minibüs Şoförü Büyükşehir Belediyesini Alkışlayarak Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • çorlulu serdar: allah bu belediyenin belasını versin ben her sabah balık istifi otobüslerde işime geç kalıyorum. lanet olsun sizin hizmet anlayışınıza. verdiğimiz oylar haram zıkkım olsun size. kartta bakiye kalmamış bakkal ara otobüs dolu gelir durakta durmaz ne bu ya mecburmuyuz sizin beceriksizliğinizin cezasını cekmeye.şöförlerinizde bi artist zaten sanki babalarının arabası. bu adamları başlatın baride sizden kurtulalım artık veririz 1tl istediğimiz yere gideriz ya 0 0 Yanıtla

Advertisement