Tekirdağ'da Uluslararası Roman Günü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'da Uluslararası Roman Günü Kutlandı

Tekirdağ'da, 8 Nisan Uluslararası Romanlar Günü kutlandı.

09.04.2014 10:58  Güncelleme: 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'da, 8 Nisan Uluslararası Romanlar Günü kutlandı.

Tekirdağ Roman Kültürünü Yaşatma ve Müzisyenler Derneği Başkanı Ümit Satılmış,  Tuğlalı Park'ta düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Romanların sadece Tekirdağ'da değil dünyanın her yerinde olduğunu belirtti.

Romanların dünyanın renkli topluluklarından biri olduğunu ifade eden Albayrak, "1514'te İngiltere'nin nüfus kayıtlarına geçirilen Romanlar aynı tarihlerde Avrupa'nın birçok ülkesinde çalgıcı göçmen ve göçebe olarak tanınan atalarının varisi olan tarım hayvancılık ve müzisyenlikle uğraşmışlardır. Romanlar dünyanın en renkli topluluklarından olup ülkemizde de bu renkli kültürü yaşatmışlardır" diye konuştu.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak ise yerel seçimler nedeniyle etkinliğe pek hazırlık yapamadıklarını önümüzdeki sene etkinliği çok daha kapsamlı bir şekilde yapacaklarını vurguladı.

Konuşmaların ardından, Hayrabolu Romanlar Kültürü Araştırma Geliştirme ve Yardımlaşma Derneği ile Çorlu Trakya Roman Halk Dansları Müzisyenler Derneği müzisyenlerinin çaldığı şarkılara, Romanlar dans ederek eşlik etti. - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tekirdağ'da Uluslararası Roman Günü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement