Tekirdağ'da Adaçayı Üretimi Artırılacak - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'da Adaçayı Üretimi Artırılacak

Tekirdağ\'da Adaçayı Üretimi Artırılacak

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün, tıbbî ve aromatik bitkilerin üretimlerinin artırılması ve çalışmalarının Tekirdağ’da yapılması için 6 Mayıs 2015 tarihinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na sunduğu Adaçayı Üretimini Geliştirme Projesi kabul edildi.

16.03.2016 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün, tıbbi ve aromatik bitkilerin üretimlerinin artırılması ve çalışmalarının Tekirdağ'da yapılması için 6 Mayıs 2015 tarihinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na sunduğu Adaçayı Üretimini Geliştirme Projesi kabul edildi.

Proje kapsamında, Şarköy'de geçmiş yıllarda tütün tarımını bırakmış çiftçiler başta olmak üzere adaçayı üretimi yapmak isteyen üretici ve arazi tespitleri yapıldı.

Projeye alınmış olan Şarköy ilçesinin Gaziköy mahallesindeki üreticilere Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün Ziraat Yüksek Mühendisi Hüseyin Kantar, Şarköy İlçe Müdürlüğü'nden Ziraat Mühendisleri Buket Serin Orhan ve Şenol Yıldız ile Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsünden Dr. Ünal Karık ve Fatih Çiçek'in katılımları ile eğitim toplantısı düzenlendi. Toplantıda üreticilere başta toprak hazırlığı olmak üzere fide dikimi, bakım ve hasat tekniği ile kurutma ve depolama, pazarlama üzerine bilgiler verildi.

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Şarköy ilçesinin Gaziköy mahallesinde 40 çiftçi ailesi kendi arazilerinde adaçayı tarımı yapmak istemektedir. Gaziköy ile diğer köylerdeki mevcut potansiyeli geliştirmek için Tarım İl Müdürlüğümüz Adaçayı Üretimini Geliştirme Projesi üzerinde çalışmaktadır" ifadelerine yer verildi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tekirdağ'da Adaçayı Üretimi Artırılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement