Tekirdağ'da Alevi Vatandaşları Cem İbadeti Yaptı - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'da Alevi Vatandaşları Cem İbadeti Yaptı

Tekirdağ\'da Alevi Vatandaşları Cem İbadeti Yaptı

Tekirdağ Şaköy ilçesinde Cem İbadeti düzenlendi.

03.08.2014 09:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ Şaköy ilçesinde Cem İbadeti düzenlendi.

Şarköy Alevi Bektaşi Bektaşi Kültür Derneği tarafından düzenlenen Cem ibadetine Şarköy Kaymakamı Zekeriya Güney, Şarköy Belediye başkanı Süleyman Altınok, CHP belediye meclis üyeleri, Şarköy CHP ilçe başkanı Mehmet Ada, Çevre ilçelerden Alevi vatandaşları Şarköy'de yazlıkları bulunan alevi vatandaşları katıldı.

Burada bir konuşma yapan Şarköy Alevi Bektaşi Kültür Derneği başkanı Cafer Kılıç, "Cem evimizi hep birlikte yaparak ibadetimizi orada yapacağız." dedi.

Cem Evi için belediyeden destek sözü aldığını belirten dernek başkanı Kılıç," Gönül isterdi ki Cem ibadetimizi Cem Evimizi yapıp orada gerçekleştirelim. Bunun için Belediye Başkanımıza bir kaç kez gittiğimizde yer olmadığını, fakat bir arsa yada tarla alırsanız size maddi ve manevi destek olurum sözünü kendilerinden aldık. Biri imarlı biri tarla olan iki yer üzerinde çalışmalarımız ve araştırmalarımız devam etmektedir. Bu iki yerle ilgili olarak veya bunların dışında bir yer bularak buraya Cem Evimizi sizlerinde destekleri ile hep birlikte yapacağız." ifadelerini kaydetti.

Yapılan konuşmanın ardından sazlı sözlü İbadet Yapıldı. İbadetten Sonra Cem geleneği olan kesilen kurban etinden yapılan lokman ayran dağıtıldı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tekirdağ'da Alevi Vatandaşları Cem İbadeti Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement