Tekirdağ'da Atık Su Arıtma Tesisi Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'da Atık Su Arıtma Tesisi Çalışmaları

Belediye Başkanı Dalgıç: "İller Bankası ile alt kredi anlaşması imzalayarak, bu anlaşma sayesinde şehrimizin en acil ihtiyaçları olan kanalizasyon ve yağmur suyu şebekeleri ile batı atıksu arıtma tesisinin hayata geçirilebilmesi imkanı oluşturduk"

24.01.2014 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, İller Bankası'yla alt kredi anlaşması imzalayarak, Tekirdağ'ın acil ihtiyaçları kanalizasyon ve yağmur suyu şebekeleri ile batı atık su arıtma tesisinin hayata geçirilebilmesi imkanı oluşturduklarını belirtti.

Dalgıç, yaptığı yazılı açıklamada, İller Bankası yetkilisi Ali Seyfi Küçüköncü'yle ikinci kısım kanalizasyon ve yağmur suyu inşaatında gelinen son durumu değerlendirdiklerini belirtti. Dalgıç, Kanalizasyon ve yağmur suyu şebekeleri ile atık su arıtma tesislerinin uygulama projelerinin, fizibilite raporlarının hazırlanması ve uygulama süresine kadar yapılacak olan işlere yönelik danışmanlık hizmet alımına başlandığını bildirdi.

Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ile Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı garantörlüğünde 2012 yılında, İller Bankası arasında alt kredi anlaşması imzaladıklarını anımsatan Dalgıç, şunları kaydetti:

"Alt kredi anlaşması sayesinde şehrimizin en acil ihtiyaçları olan kanalizasyon ve yağmursuyu şebekeleri ile batı atık su arıtma tesisinin hayata geçirilebilmesi imkanı oluşturduk. Bu iş kapsamında hazırlanan Tekirdağ alt yapı (atık su, yağmursuyu) kesin projeleri İller bankası tarafından onaylandıktan sonra alt yapı projelerinin 1. kısım ihale hazırlık çalışmaları tamamlanarak, Tekirdağ merkez 1.kısım kanalizasyon ve yağmursuyu inşaatı ihalesini gerçekleştirdik.

Projenin 2. kısım ihale kapsamında kalan Tekirdağ merkez kanalizasyon ve yağmur suyu inşaatı ve atık su terfi merkezleriyle terfi hatları inşaatı için gerekli hazırlıkların ilgili birimler tarafından tamamlandı." - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tekirdağ'da Atık Su Arıtma Tesisi Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement