Tekirdağ'da Deniz Suyu 10 Metre Çekildi - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ'da Deniz Suyu 10 Metre Çekildi

Tekirdağ\'da Deniz Suyu 10 Metre Çekildi

Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesindeki Yeniçiftlik sahilinde denizin yaklaşık 10 metre çekildiği bildirildi.

20.11.2016 20:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesindeki Yeniçiftlik sahilinde denizin yaklaşık 10 metre çekildiği bildirildi.

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Çorlu Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zeki Ünal Yümün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yeniçiftlik sahilinde, denizin yaklaşık 10 metre çekildiğini, bu çekilmenin bir doğa olayı olduğunu söyledi.

Ay'ın Dünya'ya yaklaşmasıyla gerçekleşen gelgite bağlı olarak denizlerde çekilme yaşandığını ifade eden Yümün, "Denizdeki çekilme, Ay'ın Dünya'ya yaklaşmasıyla yaşanan gelgit olayına bağlı olarak gerçekleşen bir durum. Ay'ın Dünya'ya çok yaklaştığı bir dönemdeyiz. Bu durumda denizlerdeki suyun çekilmesi söz konusu olabilir" dedi.

Yaşanan olayın olası bir depremle ilişkisine dair Yümün, şunları kaydetti:

"Gelgit olaylarıyla depremin alakası yok diye düşünülüyor fakat her ihtimale karşı depreme hazırlıklı olunmalı. Yani bu kadar çekilmenin, kütlesel olarak farklı bölgelerde bir basınç oluşturma durumu söz konusu olabiliyor. Dolayısıyla deprem yapmaz fakat var olacak, gerçekleşebilecek bir depremi belki de tetikleyici bir unsur olabilir. Yani bizim ülkemiz sonuçta deprem kuşağında olan bir ülke. Bu ülkede depreme her zaman hazırlıklı olmalıyız. Bu tür olaylardan sonra depremin olduğu istatistikler de söz konusu. Dolayısıyla bu kesinlikle deprem yapmaz dememiz de yanlış."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tekirdağ'da Deniz Suyu 10 Metre Çekildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement