Tekirdağ'da Eğitime Büyük Yatırım - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'da Eğitime Büyük Yatırım

Tekirdağ\'da Eğitime Büyük Yatırım

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Tekirdağ’da 26 okulun onarımı için 1 milyon 683 bin 408 lira harcandığını söyledi.

19.08.2015 10:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Tekirdağ'da 26 okulun onarımı için 1 milyon 683 bin 408 lira harcandığını söyledi.

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, 2015 – 2016 eğitim-öğretim yılı hazırlıkları kapsamında Tekirdağ genelinde eğitime yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Büyük onarımlarda 4 tane alanı hedeflediklerini dile getiren İşler, "Bunlar çatı, ıslak zemin, elektrik ve ısınmadır. Acil olanları yapıyoruz. Eğer doğal gaza dönüşüyorsak dış tarafa mantolama yapıyoruz. Ama biz dış ve iç boyada Milli Eğitim Bakanlığı'nın verdiği parayla girmiyoruz. Eğitim ve öğretimi boyası olmayan bir okulda da yapabiliriz ama çatısı akan bir okulda eğitim öğretim yapamayız" dedi.

"26 OKULUN İNŞAAT MALİYETİ 1 MİLYON 683 BİN 408 LİRA"

Okullardaki çalışmaları 2015-2016 eğitim-öğretim yılı başına yetiştirmeye çalıştıklarını belirten İşler, "16 tane ilkokul, 4 tane ortaokul 6 tane meslek lisesi olmak üzere toplamda 26 tane okulumuzun onarımı yapılıyor. İhalelerini yaptık, tamamlandı. 26 okulumuzun toplam inşaat maliyeti 1 milyon 683 bin 408 liradır. Bu yatırımları Yatırım İzleme Koordinasyonu Birimi yapıyor. Okullar açılıncaya kadar yani 14 Eylül'e kadar tamamını bitireceğiz" ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yanı sıra 11 ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri'ne de küçük onarımlar için 488 bin 640 lira gönderildiğini söyleyen İşler, "Büyük onarımlar için 2 milyon 250 bin lira para gönderildi. Onlar da başladılar. Büyük bir ihtimalle okullar açılıncaya kadar onarımların tamamını bitireceğiz" şeklinde konuştu.

"OKULLARDA DEPREM GÜÇLENDİRMESİ YAPIYORUZ"

Okullarda deprem güçlendirmesinin yapıldığını ifade eden İşler, "2 tane okulumuzun deprem güçlendirmesini yapıyoruz. Merkez İmam Hatip Lisesi ile Şarköy'deki lisenin deprem güçlendirmesini yapıyoruz. En geç Ekim ayının başına kadar deprem güçlendirmesi bitecek. 1 tane de yıkımımız var. Merkez İmam Hatip Lisesi'nin pansiyonunu yıkıyoruz. Deprem dolayısıyla güçsüz bulundu. Şu an itibarıyla inşaatlardaki durumumuz bu" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tekirdağ'da Eğitime Büyük Yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement