Tekirdağ'da Festival Ateşi Yakıldı - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'da Festival Ateşi Yakıldı

Tekirdağ\'da Festival Ateşi Yakıldı

Tekirdağ’da 51. Uluslararası Kiraz Festivali, Vali Enver Salihoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın festival ateşini yakmasıyla başladı.

10.06.2015 20:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'da 51. Uluslararası Kiraz Festivali, Vali Enver Salihoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'ın festival ateşini yakmasıyla başladı.

Tekirdağ'ın merkez ilçesi Süleymanpaşa Belediyesi tarafından organize edilen 51. Kiraz Festivali, kortej yürüyüşü ile başladı. Süleymanpaşa Köprübaşı mevkiinden Tekirdağ Valiliği'ne kadar yapılan yürüyüşe 7'den 70'e genç yaşlı herkes katıldı. Yürüyüşe Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüş sırasında çeşitli müzik ve pamdomin ekiplerinin gösterileriyle vatandaşlar festivalin keyfini çıkardı.

Festivale katılan Selçuk Cumhur isimli vatandaş, "Kiraz festivali zaten Tekirdağ'ın en büyük organizasyonu. Halkta seviyor kalabalıktan belli. Esnaf olarak çok iyi geliyor, bizlere de. Her yıl ben katılıyorum festivale, gerçekten çok güzel. Sanatçıların gelmesi kiraz festivali haricinde Tekirdağ pek bilinmediği için Tekirdağ'ın tanıtımında çok önemli bir organizasyon olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Festivalin çok güzel bir organizasyon olduğunu ifade eden Gülsüm Karakaş, "İnşallah çok güzel geçer, her sene çok iyi geçtiği gibi bu sene de çok güzel geçer. Festival çok harika, sergiler oluyor, programlar oluyor. Gelen sanatçılar çok iyi, hepsi de çok güzel" dedi.

Her sene geleneksel olarak yapılan bir festival olduğunu belirten Serkan Çiloğlu da, "Festivalin bu sene çok gösterişli olacağı gibi görünüyor. Festivale katılan herkese teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

"BUGÜNE KADAR BÖYLE BİR KALABALIK GÖRMEDİM"

Müzik ve marş eşliğinde devam eden yürüyüşün ardından çelenk sunma törenine geçildi. Çelenk sunulmasının ardından açılış programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Bugüne kadar benim gördüğün en büyük kalabalıkla yürüdüm. İnsanın kendi doğduğu ve doyduğu kentte bu kadar büyük bir kalabalıklara imza atması inanılmaz bir keyif. Bana bu keyfi tattırdığı için bütün Süleymanpaşalılara, katkı veren dostlarıma çok çok teşekkür ediyorum. Festivalimiz bugün başladı. Pazar günü akşama kadar devam edecek. Her akşam konserlerimiz olacak. Sadece Cuma ve Cumartesi akşamları üniversite sınavına girecek kardeşlerimizin sağ salim ve sağlıklı bir biçimde sınava girmeleri için ve gürültü yapmamak için programlarımızı saat 9'da sonlandıracağız. Pazar gününe kadar büyük bir coşkuyu Süleymanpaşa'da yerli yabancı konuklarımızla onları ağırlayarak, birlikte idrak edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Çelenk sunma töreninin ardından Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat birlikte beyaz güvercin uçurarak, festival ateşini yaktı. Festivalin açılışına yurt içi ve yurt dışından da katılım oldu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tekirdağ'da Festival Ateşi Yakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement