Tekirdağ'da Jandarma Teşkilatının 177'nci Yılı Kutladı - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'da Jandarma Teşkilatının 177'nci Yılı Kutladı

Jandarma Teşkilatının 177’nci kuruluş yıl dönümü, Tekirdağ’da İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

14.06.2016 13:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Jandarma Teşkilatının 177'nci kuruluş yıl dönümü, Tekirdağ'da İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törenle kutlandı.

İl Jandarma Komutanlığında törene, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, İl Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Erkek, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Cumhuriyet Savcısı Fevzi Büyüktümtürk, İl Jandarma Komutanı Albay Erdal Eren, İl Jandarma Komutanlığı personeli ile aileleri ve davetliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende, katılımcılara personel tarafından Jandarma Teşkilatının tarihçesi anlatıldı. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşma gerçekleştiren İl Jandarma Komutanı Albay Erdal Eren, "Bugün Türk Silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz bir parçası olan ve mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Jandarma Teşkilatının 177'nci yılını kutlamanın onur, gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Başarılarla dolu, 177 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı, kuruluşundan bugüne yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine layık olmuş, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleri ile herkesin haklı takdirini kazanmıştır. Teşkilatın bugünkü seviyeye ulaşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Albay Eren'in konuşmasının ardından ilk ve ortaokullar arasında Jandarma Teşkilatı'nın 177. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri, protokol üyeleri tarafından verildi.

Tören, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ve protokol üyelerinin İl Jandarma Komutanlığı'nda açılan sergiyi gezmesi ile sona erdi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tekirdağ'da Jandarma Teşkilatının 177'nci Yılı Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement