Tekirdağ'da Karbonmonoksit Zehirlenmelerine Önlem - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ'da Karbonmonoksit Zehirlenmelerine Önlem

Çorlu Kaymakamlığı, soba kullanılan 100 eve karbonmonoksit uyarı cihazı dağıttı.

25.11.2014 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorlu Kaymakamlığı, ilçede soba kullanılan 100 eve karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı uyarı cihazı dağıttı.

Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından alınan cihazlardan ilkini Kemalettin Mahallesi Şadırvan Sokak'taki bir gecekonduda tek başına yaşayan 62 yaşındaki Leyla Arslan'ın evine taktı.

Kılıç, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, sobayla ısınan evlere karbonmonoksit gazına karşı sesle uyarı yapan cihaz dağıttıklarını söyledi.

Birçok vatandaşın sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hastanelik olduğunu hatta bazılarının hayatını kaybettiğini anımsatan Kılıç, şöyle konuştu:

"Bu cihaz, sızan gazla ilgili alarm vererek uyuyanları uyandırıyor ve olası zehirlenmelerin büyük ölçüde önüne geçiyor. İlk etapta 100 cihaz aldık. Bu cihazları öncelikle tek başına yaşayan bayanlar ile yaşlılara dağıtıyoruz. Ekonomik olarak herkese cihaz vermemiz mümkün değil. Amacımız vatandaşlara böyle bir cihaz olduğunu göstermek."

Evine karbonmonoksit uyarı cihazı takılan Leyla Arslan da Çorlu Kaymakamlığından zaman zaman farklı yardımlar da aldığını ifade ederek Kaymakam Kılıç'a teşekkür etti.

Bu arada ilçede bin 800 aileye, aile başına 1,5 ton kömür dağıtılacağı bildirildi. - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tekirdağ'da Karbonmonoksit Zehirlenmelerine Önlem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement