Tekirdağ'da Nevruz Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ'da Nevruz Kutlaması

Tekirdağ\'da Nevruz Kutlaması

Tekirdağ'ın Ergene İlçesi'nde HDP tarafından düzenlenen Nevruz kutlamasına yaklaşık 4 bin kişi katıldı.

22.03.2015 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'ın Ergene İlçesi'nde HDP tarafından düzenlenen Nevruz kutlamasına yaklaşık 4 bin kişi katıldı. Kutlamaya gelenler polis ekipleri tarafından sıkı aramadan geçirilirken, Abdullah Öcalan'ın nevruz mesajı Türkçe olarak okundu.

HDP Tekirdağ İl Başkanlığı tarafından Yeşiltepe futbol sahasında düzenlenen nevruz kutlamasına 4 bin kişinin yanı sıra HDP Mardin Milletvekili Erol Dora katıldı. Kutlamaya gelenler oluşturulan arama noktalarında sıkı güvenlik önlemlerinden geçirilerek alana alındı. Kutlama nedeniyle futbol sahası çevresindeki bazı sokaklarda güvenlik gerekçesiyle trafiğe kapatıldı. HDP Mardin Milletvekili Erol Dora, IŞİD terör örgütünün Kobani'ye yaptığı saldırıları hatırlatarak, şöyle dedi:

"IŞID terör çetesi, Kobani'ye ve diğer halklara da saldırıyor. Ne olursa olsun, Kobani düşmedi ve düşüremeyecekler de. Nevruz, bir bakıma direnmenin ve mücadele etmenin de anlamıdır. Gelen seçimlerde, HDP bütün halklarımızı kucaklayacak. Bütün dünya bilsin ki, Anadolu ve Mezepotamya halkları olarak yaşanan her şeyin çok iyi farkındayız. Biz, barajları aşıp özgürlüklere gideceğiz."

Daha sonra Abdullah Öcalan'ın çözüm sürecine ilişkin mesajı Türkçe olarak okundu. Yakılan ateşinin ardından kutlamaya katılanlar halay çekip ateşten atladı. - Ergenetekirdağ

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tekirdağ'da Nevruz Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement