Tekirdağ'da Romanlar Dünya Romanlar Gününü Kutladı - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ'da Romanlar Dünya Romanlar Gününü Kutladı

Tekirdağ\'da Romanlar Dünya Romanlar Gününü Kutladı

Tekirdağ'da yaşayan Roman vatandaşlar, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü'nü Roman havası ile kutladı.

08.04.2014 19:14  Güncelleme: 19:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'da yaşayan Roman vatandaşlar, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü'nü 'Roman havası' ile kutladı.

Tekirdağ Merkez İlçe Süleymanpaşa Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Romanlar Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Süleymanpaşa Üç Kemaller Parkı'nda düzenlenen etkinlikte Roman vatandaşlar Dünya Romanlar Günü'nü Roman Havası oynayarak kutladı. Yöresel kıyafet giyen Roman dansçılar, renkli görüntüler oluşturdu.

Tekirdağ Roman Kültünü Yaşatma ve Müzisyenler Derneği Başkanı Ümit Satılmış yaptığı konuşmasında, "1314'te İngiltere'nin nüfus kayıtlarına geçirilen Romanlar aynı tarihlerde Avrupa'nın birçok ülkesinde çalgıcı göçmen ve göçebe olarak tanınan atalarının varisi olan tarım hayvancılık ve müzisyenlikle uğraşmışlardır. Romanlar dünyanın en renkli topluluklarından olup ülkemizde de bu renkli kültürü yaşatmışlardır" dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise Dünya Roman Günü'nde, Romanlarla coşkuyu paylaştığını ifade ederek, "Bu etkinlik ilk defa bize nasip oldu. Gelecek sene bu etkinliğimizi daha kapsamlı şekilde yapacağız. Size söz veriyorum. Bu etkinliğe pek hazır değildik seçimler dolayısıyla. Ama aranızda olmaktan gurur duyuyoruz" ifadelerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Roman vatandaşlar, Tekirdağ Roman Kültünü Yaşatma ve Müzisyenler Derneği tarafından çalınan Roman Havası ile doyasıya eğlendi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tekirdağ'da Romanlar Dünya Romanlar Gününü Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement