Tekirdağ'da Tarım Kooperatifleri Teşkilatlanma Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'da Tarım Kooperatifleri Teşkilatlanma Toplantısı Yapıldı

Tarım Kooperatifleri Teşkilatlanma Toplantısı'nın ilki Tekirdağ'da gerçekleştirildi.

28.12.2014 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarım Kooperatifleri Teşkilatlanma Toplantısı'nın ilki Tekirdağ'da gerçekleştirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdür Vekili Gürsel Küsek, bir otelde düzenlenen toplantıda, toplantının ana konusunun kooperatifçilik olduğunu söyledi.

Tarım sektörünün geçen yıl ürettiği gayri safi milli hasıla, yani hem hayvancılıktan, su ürünlerinden, tarla tarımından, üretilen toplam hasıla değerinin yaklaşık 61 milyar dolar olduğunu belirten Küsek, "Bu miktarla Avrupa'da 1. sıradayız. Yani Hollanda'nın, Almanya'nın, Fransa'nın da üstünde gayri safi hasıla üretiyoruz ama Türkiye tarımında başarılamayanlar nedir dersek, bana göre öncelikle örgütlenme konusu çok gelişmemiş, başarılamamış" dedi.

Küsek, Türkiye'de, tarım sektöründe bilgi teknolojilerinin ve bilginin kullanımı konusunda çok fazla başarı olmadığını ifade etti. Burada örgütlenmenin, finansal ulaşımın, kayıtlılığın ön plana çıktığını vurgulayan Küsek, "Önümüzdeki Türkiye tarım sektörünün 10 yılı bilgiye erişim, bilgiyi yönetme ve bu bilgi sonucu karar verme dönemi olacak" diye konuştu.

Tarım Kooperatifleri Genel Başkanı Mehmet Özkurnaz da Tarım Kayıt Sistemi'nde, kooperatiflerin, Türkiye'de hangi ürünü ürettiği ve ne kadar ürettiği veya üreticisine, ortağına ne kadar hizmet edebildiği, kooperatiflerin yönettiği ya da ürettiği ürünlerde, hangi ürün çeşitlerinde ne kadar arazi üzerinde varlığını sürdüğü bilgilerinin özellikle önümüzdeki süreçte bilinmesinde fayda olduğunu söyledi.

Toplantıya, Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Özgün, Tekirdağ Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Edirne, Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Çanakkale, Balıkesir, Kütahya, Denizli, Konya, Niğde, Mersin, Diyarbakır ve Trabzon kooperatif başkanları ve kooperatif yöneticileri katıldı. - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tekirdağ'da Tarım Kooperatifleri Teşkilatlanma Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement