Tekirdağ'da Yaz Kur'an Kurslarına 28 Bin Çocuk Katıldı - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'da Yaz Kur'an Kurslarına 28 Bin Çocuk Katıldı

Tekirdağ\'da Yaz Kur\'an Kurslarına 28 Bin Çocuk Katıldı

Tekirdağ İl Müftü Yardımcısı Hızır Yağcı, "Tekirdağ genelinde açılan Yaz Kur’an Kurslarına 28 bin çocuk katıldı" dedi.

20.08.2015 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ İl Müftü Yardımcısı Hızır Yağcı, "Tekirdağ genelinde açılan Yaz Kur'an Kurslarına 28 bin çocuk katıldı" dedi.

Tekirdağ İl Müftülüğü tarafından 22 Haziran'da başlayan ve 21 Ağustos'ta sona erecek olan yaz kuran kursları için kapanış töreni düzenledi. Sabriye Elmas Yaz Kur'an Kursunda düzenlenen kapanış programına İl Müftü Yardımcısı Hızır Yağcı ve kursa katılan öğrencilerin aileleri katıldı. Kur'anı Kerim tilavetiyle başlayan programda ilahiler söylendi, naatlar okundu.

900 sınıfta açılan Yaz Kur'an Kursunda 28 bin çocuğun dini eğitim aldığını söyleyen Tekirdağ İl Müftü Yardımcısı Hızır Yağcı, "Yaz kurslarında yaklaşık 8 aylık bir eğitim programı yaptık. Değişik yaş gruplarını kapsayan bu eğitim programında camimize dinini öğrenmeye gelen herkese biz din eğitimi verdik. Ağırlıklı olarak 7 ila 17 yaş arasında çocuklarımız camiye geliyor. Biz bu sene anladık ki kurslarımızın daha erken yaştaki çocukları kapsayacak şekilde başlaması gerekiyor. Özellikle 4 ila 6 yaş arasındaki çocuklara önem vermeye başladık. Tekirdağ Süleymanpaşa ilçemizde ve Çorlu ilçemizde 4 ila 6 yaş arasında çok sayıda sınıfımız var. Önümüzdeki yıllarda inşallah bunları daha da arttıracağız. 4 ila 6 yaş grubuna çok önem veriyoruz. Ekim ayında başlayın mayıs ayında sona erecek 8 aylık kurslarda da özellikle 4-6 yaş gruplarına yönelik kurslar açıyoruz. Geçen yıl bu uygulamayı başlattık" dedi.

"8 AYLIK KURSLARIMIZ BAŞLAYACAK"

Yaz kuran kurslarının bitmesiyle 8 aylık Kur'an Kurslarının başlayacağını belirten Yağcı, "Geçen sene 8 aylık açtığımız kurslara 550 öğrenci kaydoldu. Bu 550 öğrenciden 530'u kurslara devam etti. Çocukların camiye devamı konusunda ailelerin istekli olması lazım. Yaz kurslarındaki en önemli amacımız çocuklarımıza camiyi tanıtmak, camiyi sevdirmek, hocayı sevdirmek, dini sevdirmek ve bir de çocuğa namaz eğitimi vermektir. Bu yıl İl Eğitim Kurulumuzla birlikte Tekirdağ'ın bütün ilçelerini gezdik ve yaz kuran kurslarını denetledik. Orada bizim için olumlu ve olumsuz şeyleri tespit ettik" ifadelerini kullandı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tekirdağ'da Yaz Kur'an Kurslarına 28 Bin Çocuk Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement