Tekirdağ'da Yeniçiftlik'teki Denize Yosundan Girilmiyor - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ'da Yeniçiftlik'teki Denize Yosundan Girilmiyor

Tekirdağ\'da Yeniçiftlik\'teki Denize Yosundan Girilmiyor

Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi ilçesine bağlı 15 kilometrelik Yeniçiftlik plajında denizde bulunan yosunlardan ve sahil kısmındaki kirlilikten şikayetçi olan tatilciler, yetkililerden sahilin temizlenmesini istiyor.

23.08.2015 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesine bağlı 15 kilometrelik Yeniçiftlik plajında denizde bulunan yosunlardan ve sahil kısmındaki kirlilikten şikayetçi olan tatilciler, yetkililerden sahilin temizlenmesini istiyor.

Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesine bağlı Yeniçiftlik Mahallesi'nde tatil yapmak içine gelen vatandaşlar, 15 kilometrelik sahil alanının kirli olmasından şikayetçi. İstanbul'dan Tekirdağ'a tatil yapmak için gelenlerin en çok tercih ettiği plajlar arasında olan Yeniçiftlik plajında bulunan yosunlar ve plaj kumun kirli olması vatandaşları tedirgin ediyor. Şu ana kadar hiçbir yetkilinin sahil kısmını temizlemediğini söyleyen tatilcilerin tek isteği plajın temizlenmesi.

İstanbul'dan Tekirdağ'a tatil yapmak için geldiğini ifade eden Cemal Kalaycı denizin kirliliğinde belediyenin hiçbir hizmet yapmadığını ifade ederek, "Bu kadar güzel bir sahilde hiçbir bakım yok. Temizlik yok. Mesela bu yosunlar kenara toplanıyor. Alınmış olsa yani temizlenmiş olsa görüntü kirliği olmayacak. Rüzgar da ters esiyor. Yosunlar kıyıya geliyor. Bu bir rezalettir. Hiçbir yetkili yok gelmiyor temizlemiyor. Burada 8 ve 10 kilo metrelik sahil var. Bu kadar insan burada denize giriyor. Yetkililer gelip hiçbir temizlik yapmaz mı hiçte gelen yok. Buraya gelir bakar deniz temiz mi değil mi diye. Bir hizmet olur. Ama yok. Bizim tek isteğimiz sahilin temizlenmesi" diye konuştu.

Arkadaşı ile birlikte denizde yüzemediğini söyleyen minik Sofya Kalaycı, "Arkadaşım Rusya'dan geldi. Hemen yüzmek istedi. Geldiğinde bana ilk söylediği soru ise burada neden kum çok pis birazcık temiz olsun dedi. Bende ona tamam temizlenecek diye söylüyorum sürekli ama temiz değil deniz" dedi.

Yetkililerden Yeniçiftlik sahilinin temizlenmesini istediklerini söyleyen Akile Bulduk, "Buranın bir an önce temizlenmesini istiyoruz. Buraya bazen köpekleri ile gelenler oluyor onları denize koyuyorlar. ve onların pisliklerini almadan gidenler oluyor. Gelenler alkol şişelerini denize bırakıp gidiyorlar. Biz böyle bir çevre istemiyoruz. Bende bir çevreci olarak burada bunun yapılmasına çok üzülüyorum. Tek isteyin denizdeki yosundan ve sahilde ki pisliklerin temizlenmesini istiyorum" ifadesini kullandı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tekirdağ'da Yeniçiftlik'teki Denize Yosundan Girilmiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement