Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Tekirdağ\'dan Kısa Kısa

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi için logo yarışması düzenlenecek.

28.05.2014 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin logosunu belirlemek amacıyla yarışma düzenlenecek.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden alınan bilgiye göre, yarışmada Tekirdağ'ı hem tarihi hem de çağdaş nitelikleriyle yansıtacak amblem ve logoların tasarlanması hedefleniyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın yanı sıra akademisyen ve ressamlardan oluşan seçici bir kurul Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin yeni logosunu belirleyecek.

Yarışma sonunda, birinciye 20 bin lira plaket ve katılım belgesi, ikinciye 10 bin lira,  üçüncüye 5 bin lira, mansiyon ödüllerine ise 2 bin 500 lira verilmesi kararlaştırıldı. Logo yarışmasına son katılım ise, 4 Temmuz Cuma olarak bildirildi.

-Tekirdağ'da elektrik kesintisi

Tekirdağ'ın Muratlı ve Şarköy ilçelerinde elektrik kesintisi uygulanacak.

TREDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, bakım ve onarım çalışmaları kapsamında, yarın saat 10.00 - 12.00 arası Şarköy'e bağlı Bulgur Mahallesi'nde elektirik kesintisi uygulanacak. Aynı gün Tepeköy, Çengelli Mahallesi, Mapa İnşaat, Telekom, Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı röle istasyonları ile Mürefte içme su kuyusu çevresinde 13.00 ile 15.00 saatleri arasında enerji verilemeyecek.

Cuma günü de Muratlı ilçesine bağlı Davutlu ve Çengelli köylerinde, periyodik bakım çalışması nedeniyle, 09.00 ile 15.00 saatleri arasında kesitiye gidilecek.

NKÜ'de "Şiir ve Kitap" konferansı yapıldı

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Genç Edebiyatçılar Topluluğu tarafından "Şiir ve kitap " konulu konferans düzenlendi.

NKÜ Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Poyraz Ülger, rektörlük konferans salonunda düzenlenen etkinlikte, Türkiye'deki kitap okuma sorunlarına ve gençlerin kitap okumasının yararlarına değindi.

Konuk yazar Tayfun Şahin de, yazdığı kitapları tanıtarak kitaplarından bazı kesitler okudu.

NKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Boynukara konferansa katılan Şahin'e plaket takdim etti.

Etkinliğe, NKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hasan Boynukara, Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Poyraz Ülger, Yazar Tayfun Şahin, Şair Leyla Usta, üniversitenin idari personeli ve öğrenciler katıldı.

-Tekirdağ'da 2014'ün Nisan ayında 2 bin 187 konut satış sonucu el değiştirdi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Edirne Bölge Müdürlüğü tarafından "Tekirdağ Konut Satış İstatistikleri Nisan 2014" raporu yayımlandı.

Rapora göre, Tekirdağ'da 2 bin 187 konut satış sonucu el değiştirirken, ilde Türkiye'deki toplam konut satışlarının yüzde 2,6'sı gerçekleşti.

Konut satışlarında İstanbul 17 bin 130 konut satışı ile en yüksek paya sahip olurken, İstanbul'u 9 bin 249 konut satışı ile Ankara ve 5 bin 181 konut satışı ile İzmir izledi. En az satış ise 8 konut ile Hakkari'de gerçekleşirken, konut satışının en düşük olduğu diğer iller ve satış sayıları sırasıyla 12 konut Ardahan, 16 konut ise Bayburt oldu.

Tekirdağ 2 bin 187 konut satışı ile ülke genelinde 7'nci sırada yer aldı. Aynı döneme ait Tekirdağ'da ipotekli konut satışı sayısı 644 olarak gerçekleşti. Tekirdağ'da toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı yüzde 29,4 olurken, Türkiye genelinde toplam konut satışları içinde ipotekli satışın payı ise yüzde 28,0 olarak belirlendi. - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement