Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

NKÜ, Rhein Mass Berufsklleg okulu ile kardeş oldu.

04.06.2014 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörü Prof.Dr. Osman Şimşek ile Almanya'nın Kempen Rhein-Mass Berufskolleg Okulu Müdürü Rudi Wilmen kardeş okul sözleşmesi imzaladığı belirtildi.

Üniversite'den yapılan yazılı açıklamaya göre, kardeş okul sözleşmesini imzalamak amacıyla üniversiteye gelen Kempen Rhein-Mass Berufskolleg Okulu Müdürü Rudi Wilmen ve beraberindeki 20 kişilik öğrenci grubu, NKÜ Rektörü Şimşek'i ziyaret etti.

Ziyaretin ardından Şimşek ile Wilmen, karşılıklı kültürel bağların yakından tanınması ve geliştirilmesini sağlamayı amaçlayan kardeş okul sözleşmesini imzaladı.

-ÇİSAD'dan kaymakam ve belediye başkanına ziyaret

Çorlu İş İnsanları ve Sanayicileri Derneği (ÇİSAD)  Başkanı Emrihan Aydın ve yönetim kurulu üyeleri Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak'ı ziyaret etti.

Kızıltoprak ziyarette yaptığı konuşmada,  Ergene ilçesinin, Trakya Bölgesi'nin en büyük sanayi alanına sahip  olduğunu söyledi.

Yeni oluşturulan Organize Sanayi Bölgesi ile ilçenin kısa  sürede daha da büyüyerek gelişeceğini anlatan  Kızıltoprak, "Bizler yeni kurulan ilçemizde kısa sürede güzel işlere imza attık. Bütün sivil toplum kuruluşları, kurumlar ve vatandaşlarımız ile ilçemizin hayrı ve gelişmesi için bütün çalışmaları yapmaya hazırız" diye konuştu.

Aydın ise dernek olarak her zaman birlikte çalışmaya hazır olduklarını belirtti.

ÇİSAD Başkanı Aydın ve yönetim kurulu üyeleri,  Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel'i de makamında ziyaret etti.

-Çorlu'da  80 ayrı noktaya çam şile toplama kumbarası yerleştirildi

Çorlu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü  tarafından  ilçede 80 ayrı noktaya cam şişe toplama kumbaraları yerleştirdi.

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kumbaraların çevrenin korunmasına da yardımcı olacağını belirtti.

Baysan, "İlçenin değişik noktalarına cam ambalaj atıklarının toplanması için kumbaralar koyduk. Halkımızdan, bu kumbaraları bilinçli olarak kullanmalarını rica ediyoruz. Ayrıca, bu kumbaraların sayısını da kısa bir süre sonra 200'e çıkartmayı planlıyoruz" dedi. - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement