Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Çorlu'da Kızılay Haftası kutlandı.

11.06.2014 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kızılay haftası, Çorlu'da düzenlenen törenle kutlandı.

Türk Kızılay'ı Çorlu Şube koordinatörü Şeref Kaya, Atatürk Anıtında düzenlenen törende, bundan tam 146 yıl önce, 11 Haziran 1868 yılında bir grup idealist Osmanlı hekimi tarafından 'Yaralı ve hasta askerlere yardım cemiyeti' adıyla kurulan derneğin, Kızılay adını 1935 yılında ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ten aldığını belirtti.

Dünyanın neresinde olursa olsun, yardıma ihtiyacı olan, dara düşen her insana merhamet elini uzatan Türk Kızılayı'nın bu görevini yaparken dil, din yada ırk ayrımı gözetmediğini ifade eden Kaya, "Acının, ıstırabın ve göz yaşının rengi olmaz. Yardıma muhtaç olan insanların, onur ve haysiyetlerinin korunmasına büyük önem veriyoruz. Türk Kızılayı, halkından aldığı güçle, yine halkına ve insanlığa yardım etmeye devam ediyor" diye konuştu.

-Belediye Başkanı Altayoğlu, mezuniyet törenine katıldı

Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Hayrabolu Hüseyin Korkmaz Lisesi'nin mezuniyet törenine katıldı.

Altayoğlu, törende yaptığı konuşmada, öğrencilerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek  "Mezun olan öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum" diye konuştu.

Mezun olan gençlerle bir süre sohbet eden Altayoğlu, daha sonra  öğrencilerle birlikte oyun oynadı.

-Çorlu'da  pastahane ve kafeteryalar denetledi

Çorlu ilçesinde zabıta ekip pastahane ve kafeteryaları denetledi.

Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürü Birol Uçar, gazetecilere yaptığı açıklamada, personel artışıyla birlikte daha etkin ve verimli bir şekilde hizmet verdiklerini belirtti.

Zabıta müdürlüğü ekiplerinin denetimlerini büyük bir titizlik içerisinde yürüttüğünü dile getiren Uçar, "Pastahane ve kafeteryaları denetledi. Denetimlerde, işyeri açma, çalıştırma ruhsatlarının ve hafta sonu çalışma izinlerinin olup olmadığını da kontrol ettik. Bunun yanında, yapılan denetimlerde ilan ve reklam vergilerinin zamanında ödenip ödenmediğini de kontrol ettik" dedi.

-Baysan'dan Yurdakul ve Altınok'a ziyaret

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Şarköy ve Malkara belediye başkanlarını ziyaret etti.

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ve Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok'u ziyaret eden Başkan Baysan, onlara yeni dönemdeki görevlerinde başarılar diledi.

Ziyaretlerde, Yurdakul ve Altınok ile yaptıkları çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunduklarını ifade eden Baysan "Seçimin ardından bizlere yapılan tebrik ziyaretlerini, bizler de iade ettiriyoruz. Bu kapsamda, Şarköy ve Malkara belediye başkanlarını ziyaret ederek, çalışmalarında başarılar diledik" dedi. - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement