Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Bir firma, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Peyzaj Mimarlığı ve Mimarlık Bölümleri öğrencilerine tuğla kullanımı semineri ve workshop çalışması düzenlendi.

03.03.2015 18:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir firma, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Peyzaj Mimarlığı ve Mimarlık Bölümleri öğrencilerine tuğla kullanımı semineri ve workshop çalışması düzenlendi.

NKÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Fen Edebiyat Fakültesindeki etkinliğin, Peyzaj Mimarlığı ve Mimarlık Bölümü öğrencilerinin dış ve iç mekan tasarımlarında tuğla kullanımına yönelik, çeşitli deneyimler kazanmalarını sağlamak amacıyla düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, seminer sonunda, NKÜ Fen Edebiyat Fakültesi binasının otopark alanında, tüm öğrencilerin tuğla ürünlerini kullanarak yaratıcılıklarını sergiledikleri bir workshop çalışması yaptığı kaydedildi.

Tekirdağ'da köy turizmi toplantısı

Tekirdağ'da, Malkara ve Saray ilçelerindeki köyden mahalleye dönüşen bazı yerleşim yerinde köy turizmini geliştirme toplantısı yapıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, toplantıda, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Malkara ve Şarköy belediyeleri, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası, Kent Konseyi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde planlanan Köy Turizmini Geliştirme Projesi konuşuldu.

Projeyle, kırsal kesimin gelir kaynaklarının çeşitlendirilmesi, arttırılması ve böylelikle vatandaşların yaşam standartlarının yükseltilmesinin hedeflendiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Tekirdağ'ın turizmini kısa süreli olan kum, deniz turizmine dayalı olmaktan çıkarmak şart. İldeki turizmi geniş zamana ve farklı kesimlere yayarak dünyada hızla gelişen köy turizmi akımından yararlanmak gerekiyor."

Eszterhazi Karoly Üniversitesi'nden NKÜ'ye ziyaret

Macaristan'ın Sarospatak şehrindeki Eszterhazi Karoly Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Liptai Kalman, beraberindekilerle Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek'i makamında ziyaret etti.

Tekirdağ ve Sarospatak şehri arasındaki kardeş şehir projesi kapsamında bir dizi ziyarette bulunmak için Tekirdağ'a gelen Kalman ile makamında bir süre görüşen Şimşek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kalman da NKÜ ile Eszterhazi Karoly Üniversitesi arasında kültür ve turizm alanlarında işbirliği yapmak istediklerini ve NKÜ ile işbirliği yapmak için her zaman hazır olduklarını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement