Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Tekirdağ Orman İşletme Müdürlüğü, bazı ormanlık alanlarda, çam ağaçlarına zarar veren çam kese böceği ile mücadele çalışmaları yürütüyor.

20.03.2015 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ Orman İşletme Müdürlüğü, bazı ormanlık alanlarda, çam ağaçlarına zarar veren çam kese böceği ile mücadele çalışmaları yürütüyor.

Tekirdağ Orman İşletme Müdürü Mehmet Uzun, yaptığı yazılı açıklamada, Malkara ile Süleymanpaşa ilçe sınırlarındaki ormanlık alanlarda çam ağaçlarına zarar veren çam kese böceği ile mücadele çalışmalarına devam edildiğini bildirdi.

Zararlı böcek mücadelesinde, çevreyi kirletmesi, faydalı böcek ve kuşları öldürmesi nedeniyle kimyasal mücadele yöntemleri yerine mekanik ve biyolojik mücadele yöntemlerinin uygulandığını ve çalışmaların mart ayı sonuna kadar bitirileceğini ifade eden Uzun, şunları kaydetti:

"Kese böcekleri ağaçları kurutmuyor. Artım kayıpları yaparak ağacı zayıf düşürüyor. Çam ağaçlarının büyümesini yavaşlatan çam kese böceğine karşı ormanlık alanlarda adacıklar oluşturuyor. Bu adacıklara çam kese böceğinin yırtıcısı olan böceklerin gelmesini sağlayarak biyolojik mücadeleye önem veriyoruz. Doğadaki kuşları ahşap kuş yuvalarıyla destekleyerek, kuş popülasyonunu artırıyoruz. Kuşlar ise kış aylarında çam kese tırtıllarını yediğinden biyolojik mücadele yapılmış olunuyor."

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Eşkinat vatandaşlarla buluştu

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat vatandaşlarla buluştu.

Belediyede, şikayet şikayet ve önerilerini anlatmak için toplanan vatandaşlar, sorunlarını Başkan Eşkinat ile özel olarak paylaşma fırsatı buldu.

Vatandaşlarla sırayla görüşerek sorunlarını dinleyen Eşkinat, çözüm için ilgili birimlerle bağlantı kurulmasını sağladı.

Vatandaşlar da toplantıdan memnun oldu.

Süleymanpaşa Kent Konseyi Gençlik Meclisi kurulu

Süleymanpaşa Kent Konseyi Gençlik Meclisi 1. genel kurulu yapıldı.

Belediye Kültür Merkezinde gerçekleşen genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlandı.

Süleymanpaşa Kent Konseyi Başkanı Ufuk Bekir Ersöz ve Gençlik Meclisi seçim adayı Mutlu Çınar'ın konuşmalarının ardından üyeler, başkanlık için oy kullandı.

Seçim sonunda, Çınar, meclis başkanlığına, Özgün Tekkeşinoğlu, Ezgi Fidan, Ahmet İhsan Aksu, Göksel Damgalı, Doğukan Dursun, Tuğçe Serin, Özge Altuntaş ve Cansu Korkut yönetim kurulu üyeliklerine seçildi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement