Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Ergene Belediye'sinin ilçede yol bakım ve onarım çalışmaları devam ediyor.

31.05.2015 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ergene Belediye'sinin ilçede yol bakım ve onarım çalışmaları devam ediyor.

Belediye Başkanı Rasim Yüksel, yaptığı açıklamada, ilçenin dört bir yanında yol onarım ve bakım çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Hizmet çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ettiklerini belirten Yüksel, Ergene Belediyesi Fen İşlerine bağlı ekipleri tarafından, Yeşiltepe, Sağlık, Ulaş ve Vakıflar mahallelerinden başlayarak ilçe genelinde pek çok mahallede yol onarım ve bakım çalışmalarının gerçekleştiğini ifade etti.

Havaların iyileşmesiyle birlikte çalışmalarına hız kazandırdıklarını ifade eden Yüksel, şunları kaydetti:

"Sağlık Mahallesi eski muhtarlık yolunda yol onarım ve bakım çalışmalarını gerçekleştirdik. Ergene'yi, kent görünümüne kavuşturmak için yol çalışmaları haricinde kaldırım yenileme çalışmalarını da ilçe genelinde yaygınlaştırıyoruz. Asıl hedef kalıcı çözümlerin en önemli yapı taşı olan alt yapı sorunlarının mahallelerde çözüme kavuşturmak ve vatandaşların taleplerine kalıcı çözümlerin sağlayabilmektir. Çalışmalar bittiğinde ilçe halkı daha iyi yollara sahip olacaktır."

Çorlu'da "Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Projesi"

Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) işbirliğiyle "Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Projesi" kapsamında bilgilendirme faaliyetlerinin düzenlendiği bildirildi.

Çorlu Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, 2015 yılı Ambalaj Atıkları Yönetim Planı kapsamında, Çorlu halkını konuyla ilgili bilgilendirmek adına 25 Mayıs'ta başlatılan çalışmaların, 10 kişilik bir ekiple yürütüldüğü bildirildi.

Faaliyetlerin, ilk etap olan Muhittin Mahallesi'nde bulunan evlerin söz konusu ekip tarafından ziyaret edilmesi ve bilgilendirici broşür dağıtılması suretiyle devam ettiğine yer verilen açıklamada, vatandaşlara dağıtılan broşürlerin içeriğinde ambalaj atıkları geri kazanım projesinin önemi ve işleyişi hakkında bilgiler ile Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'ın proje hakkındaki açıklamalarına yer verildiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, proje ile cam, plastik, metal, kağıt, karton ve kompozit ambalaj atıklarının geri kazanımı ile geleceğe katkı sağlanmasının amaçlandığı kaydedildi.

Kapaklı'da park ve bahçe temizlik çalışmaları

Kapaklı Belediyesi'nin park ve bahçe temizlik çalışmaları devam ediyor.

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, yaptığı açıklamada, daha temiz bir Kapaklı için yürütülen temizlik çalışmalarının gece gündüz demeden sürdüğünü söyledi.

Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından, ilçe genelinde yürütülen çalışmaların cadde, sokak, ana arterler, cami ve ibadethaneler ve okul bahçelerinde devam ettiğini belirten Mandalı, "Bunların yanı sıra çocuklarımızın sağlığı düşünülerek ilçemiz genelinde bulunan tüm parklarda kapsamlı temizlik çalışmaları yürütülüyor. İlçemizdeki tüm parkların temizliği Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimizce yapılırken, diğer yandan bakım ve onarımları, yeşillendirme, çim biçme ve çiçek ekme çalışmaları da Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından karşılanıyor" dedi.

Öte yandan, Mandalı, İsmetpaşa ve Hacılar Çeşmesi parkında da temizlik çalışmalarının yapılmaya başlanacağını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement