Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Süleymanpaşa Belediyesi, eski kulübelerden oluşan taksi duraklarını yenileriyle değiştiriyor.

05.06.2015 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Süleymanpaşa Belediyesi, eski kulübelerden oluşan taksi duraklarını yenileriyle değiştiriyor.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, yaptığı yazılı açıklamada, durak olarak kullanılan eski kulübelerin yerine yeni kent mobilyalarının yerleştirilmeye başlandığını belirtti.

Bedesten'in bulunduğu sokakta, taksi durağı olarak kullanılan eski kulübenin kaldırılıp yerine yeni kent estetiğini ön plana çıkaran modern durak yerleştirildiğini bildiren Eşkinat, ilçedeki değişimi biraz daha somutlaştırmak istediklerini ifade etti.

Taksici esnafının hem daha konforlu bir şekilde dinlenmesi hem de görsel olarak güzel bir durakta beklemesi için önemli bir değişik yaptıklarını kaydeden Eşkinat, şehirde benzer şekilde bir çok kent mobilyası olacağını belirtti.

Albayrak'tan Malkara'ya ziyaret

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Malkara'daki çalışmalarını inceledi.

Albayrak, Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü'nün (TESKİ) yaptığı çalışmalar ile Şehitlik Caddesi'nde devam eden yol ve çevre düzenleme çalışmalarını inceledi ve yetkililerden bilgi aldı.

Büyükşehir Belediyesi'nin tüm ilçelerde her alanda iyileştirme çalışmalarının devam ettiğini belirten Albayrak, çalışmaların sonunda Tekirdağ'ın   sosyal ve kentsel, her alanda sorunlarının kalmayacağını, örnek gösterilen bir şehir olacağını kaydetti.

Hayrabolu'nun Kadriye Mahallesi'ne gölet inşa edilecek

Hayrabolu ilçesinin Kadriye Mahallesi'ne, çiftlik hayvanlarının su içebilmesi için gölet yapılacağı bildirildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, yaptığı yazılı açıklamada, Kadriye Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlara ait 1500 baş çiftlik hayvanının yararlanabileceği bir hayvan sulama göleti inşa edileceğini belirtti.

Altı metre sedde yüksekliğine, 82 buçuk metre sedde uzunluğuna sahip olacak göletin takriben 20 bin metreküp su depolayacağını bildiren Aslan, "53 bin liraya ihale ettiğimiz bu gölet kısa süre içinde tamamlanarak başta Kadriye Mahallesi sakinlerinin ve ilimizin hayvancılığına, dolayısıyla da ekonomisine katkı sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement