Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Çorlu'da, 6.Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali 5-9 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

29.07.2015 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorlu'da, 6.Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali  5-9 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, yaptığı yazılı açıklamada, festivale Arjantin, Bosna Hersek, Hırvatistan, Meksika, Karadağ, Polonya, Sırbistan, Güney Kore, Tayland, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye'den dans gruplarının katılacağını belirtti.

Festival kapsamında bir çok etkinlik düzenleneceğini ifade eden Baysan, "Kültür ve Sanat Festivali kapsamında birçok ülkeden gelecek olan dans grupları ilçenin değişik yerlerinde gösteriler yapacak. Bazı ülkelerden gelen el sanatları sanatçıları ise, eserlerini burada halkımıza tanıtacak. Bunlarında yanında, streetball turnuvası, olta balıkçılığı turnuvası ve toplu nikah ile sünnet şöleni de yine festival kapsamında yapılacak" ifadelerini kullandı.

Kapaklı'da camilerde temizlik çalışması

Kapaklı Belediyesi tarafından ilçede bulunan camilerde temizlik çalışması yapılıyor.

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, yaptığı açıklamada, İlçe Müftülüğü'nün yürüttüğü yaz Kuran kursları kapsamında camilerde temizlik çalışması başlattıklarını belirtti.

Çocukların daha ferah bir ortamda Kuran öğrenmelerini sağlamayı amaçladıklarını aktaran Mandalı, "Camilerde, iç temizlik ve çevre temizliği yapıyoruz.  Kapaklı Müftülüğü ile ortaklaşa çalışmalarımız devam ediyor. Daha önce ramazan ayı boyunca yeni bağlanan mahallelerimiz dahil tüm camilerimizde genel temizlik yapmıştık. Şimdi de ilçe müftülüğünden ve vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu.

Marmaraereğlisi'nde yol ve asfalt çalışmaları

Marmaraereğlisi Belediyesi tarafından ilçede başlatılan yol ve asfalt çalışmaları devam ediyor.

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, yaptığı yazılı açıklamada, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yaz sıcaklarına rağmen aralıksız çalışmalarını devam ettirdiğini ve ilçede yenilenmeyen yol kalmayacağını belirtti.

Yaz aylarında özellikle hava sıcaklıklarının 40 dereceyi bulduğu günlerde dahi ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Uyan, "Yaz aylarında yoğun sıcaklığa rağmen ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. İlçenin ihtiyaç duyulan her bölgesinde yol yapım ve onarım çalışmalarımız. bundan sonra da devam edecek. belediyemizin tüm imkanlarını vatandaşlarımızı rahat ettirmek için kullanmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement