Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) işbirliğinde "Atık Pillerin Yönetimi" konulu konferans düzenlendi.

05.11.2015 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) işbirliğinde "Atık Pillerin Yönetimi" konulu konferans düzenlendi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Yılmaz İçöz Sahnesi'nde düzenlenen konferansa, Malkara, Şarköy, Süleymanpaşa, Muratlı ve Hayrabolu ilçelerinde bulunan anaokulları ile ilk ve orta dereceli okulların öğretmenleri katıldı.

TAP Proje Sorumlusu Hatice Çoltu, konferansta yaptığı konuşmada, pillerin tanımı, türleri, kullanımında dikkat edilecek hususlar, atık pillerin toplanması ve bertarafı konularında bilgiler verdi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, atık pillerin diğer atıklarla karıştırılmaması ve ayrı olarak toplanıp çevreye zararının engellenmesi gereken atıklar olduğunu belirterek "Gerçekleştirilen  bu etkinlikle de geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yetiştiren değerli öğretmenlerimiz vasıtasıyla bir köprü kurarak, farkındalık ve bilinç duygusunu çocuklarımıza aşılamayı hedefliyoruz" dedi.

Konferansın ardından, katılan öğretmenlere atık pil ile ilgili broşürler, eğitim CD'leri ve pil toplama kutuları hediye edildi.

Eğitimler Çorlu, Ergene, Marmara Ereğlisi, Saray, Kapaklı ve Çerkezköy ilçelerinde de yapılacak.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne ziyaret

Çorlu Muhtarlar Derneği Başkanı Neşe Benek beraberindekiler ile birlikte Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ı makamında ziyaret etti.

Albayrak, ziyarette yaptığı konuşmada, muhtarların çok önemli bir görev ifa ettiklerini belirterek, mahallelerde yaşanan sıkıntıların birinci ağızdan öğrenilmesi ve hizmetlerin daha hızlı ulaştırılması adına da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman muhtarlarla diyalog halinde olduklarını söyledi.

Benek de Albayrak'a dernek çalışmaları hakkında bilgiler verdi ve Çorlulu muhtarların istek ve beklentilerini aktardı.

Tekirdağ'da "Yapım İşleri" semineri düzenlendi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından "Yapım İşleri" semineri düzenlendi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Trakya Bölgesi'ndeki kamu kurumlarında çalışan personele yapım işlerinde dikkat edilmesi gereken husular anlatıldı.

Sayıştay Uzman Denetçisi Tuncay Gürsen tarafından verilen seminerde, yapım işlerinde iş artışı, yapım işlerinde iş eksilişi, yeni birim fiyat oluşturulması, revize birim fiyat hesaplaması konularında bilgiler aktarıldı.

Seminere, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Gürcün ile, yapım işleri ile ilgilenen daire çalışanları katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement