Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Tekirdağ\'dan Kısa Kısa

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Cem Vakfı Çorlu Şubesi tarafından düzenlenen Muharrem Ayı Aşure ve Anma Programı'na katıldı.

18.10.2016 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Cem Vakfı Çorlu Şubesi tarafından düzenlenen Muharrem Ayı Aşure ve Anma Programı'na katıldı.

Cem Vakfı Çorlu Şubesi tarafından Kırklar Cemevi'nde tertiplenen programa kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, siyasi partilerin ilçe başkanları ve yöneticileriyle vatandaşlar katıldı.

Burada konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, muharrem ayının önemini anlattı.

Muharrem ayının aynı zamanda matem ayı olduğunu belirten Baysan, "Muharrem ayı Kerbela'da Hazreti Hüseyin'in zulüm gördüğü ve katledildiği aydır. O gün, Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in kızı Fatma ve Hazreti Ali'nin oğlu Hazreti Hüseyin'e, çocuklarına ve yanındakilere yapılan zulüm ve işkencenin acılarını bugün yüreğimizde yeniden yaşıyoruz.10 Ekim 680 tarihinde Kerbela'da yaşananları hatırladıkça içimiz bir kez daha ürperiyor, Hazreti Hüseyin'in yaşadıklarını hatırlayınca insanın yüreği kan ağlıyor." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Dede İbrahim Bayar "aş duası" yaptı, pişirilen AŞ ve aşureler programa katılanlara ikram edildi.

Olta Balıkçılığı Turnuvası düzenlenecek

Çorlu Belediyesi tarafından 2. "Olta Balıkçılığı Turnuvası" düzenlenecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, 21 Ekim 2016 Cuma günü Gölbaşı Gençlik Parkı'nda 10.00-16.00 saatleri arasında yapılacak Olta Balıkçılığı Turnuvası'nın 15 yaş altı, kadın ve erkek olmak üzere 3 ayrı kategoride gerçekleştirileceği kaydedildi.

Açıklamada, turnuvaya katılacak balıkçıların en büyük ve ağır balığı yakalamak için birbirleriyle kıyasıya yarışacakları belirtilerek, turnuvanın sonunda dereceye giren yarışmacılara çeşitli hediyeler verileceği aktarıldı.

Ergene'de yol çalışmalarına devam ediliyor

Ergene Belediyesince yol yapım çalışmalarına aralıksız devam ediliyor.

Belediye Başkanı Rasim Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış aylarının yaklaşmasıyla yaşanacak aksaklıkların önüne geçmek ve tedbir almak için kolları sıvadıklarını söyledi.

İlçe genelinde özellikle de arterlerde yol yapım çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirten Yüksel, aciliyet sırasına göre ekiplerin belirledikleri bölgelerde yol yapım çalışmalarına devam ettiklerini kaydetti.

Kış aylarında yağışların ve buzlanmanın yollarda ulaşım anlamında olumsuzluklara neden olabildiğini dile getiren Yüksel, "Kış aylarının yaklaşması nedeniyle biz de yol yapım çalışmalarımıza hız verdik. Yaşanacak olumsuzlukların önüne geçmek için şimdiden ekiplerimiz, belirlenen program dahilinde aciliyet sıralamasına göre yollara müdahale ediyor. Bazı yollarda yeniden yapım çalışmaları, bazı yollarda da onarım işlemleri gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement