Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kayın'dan Asgari Ücret Değerlendirmesi Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kayın'dan Asgari Ücret Değerlendirmesi Açıklaması

Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kayın\'dan Asgari Ücret Değerlendirmesi Açıklaması

Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sami Kayın, asgari ücretin yükseltilmesini olumlu bir hamle olarak gördüğünü söyledi.

25.11.2015 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sami Kayın, asgari ücretin yükseltilmesini olumlu bir hamle olarak gördüğünü söyledi.

Kayın, iktidarın seçim vaadi olan asgari ücretin bin 300 TL'ye yükseltilmesi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Asgari ücretin yükselecek olmasını, olumlu bir hamle olarak değerlendiren Başkan Kayın, "Asgari ücretin yükselecek olmasını, çok olumlu ve biz esnafları doğrudan etkileyecek bir hamle olarak görüyorum. Günümüz şartlarında, geçim koşullarının bu derece zor olduğu şu dönemlerde asgari ücretin yükselecek olması işçi, emekçi kardeşlerimizin yüzünü bir nebze de olsa güldürecektir. Açık konuşmak gerekirse biz, bin 300 TL'yi de az buluyoruz. Yeterli değil ama faydalı olacak bir hamle" diye konuştu.

Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak 40 bin üyeleri ve kendilerine bağlı 34 odanın olduğunu belirten Kayın, "Esnaflık ve sanatkarlık çok geniş bir alan, büyük bir sektör. Bizim Tekirdağ genelinde, ilçeler de dahil olmak üzere yaklaşık 40 bin üyemiz, bize bağlı 34 odamız var. Dolayısıyla asgari ücret, doğrudan bizleri, yani esnaflarımızı ve sanatkarlarımızı etkileyen bir hamle. Başbakanlığın bu hamleye karşılık işçi sigortalarıyla ilgili bir düzenlemeye gideceğini biliyoruz. Gerekli şartların oluşabilmesi için, hem işçilerin, hem de işverenlerin bazı konularda fedakarlıkta bulunmaları gerekiyor" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kayın'dan Asgari Ücret Değerlendirmesi Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement