Tekirdağ Sağlık-Sen Şube Başkanı Öksüz Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ Sağlık-Sen Şube Başkanı Öksüz Açıklaması

Tekirdağ Sağlık-Sen Şube Başkanı Hamza Öksüz, sendika üyesi sağlık çalışanları olarak bu yıl yapılacak toplu sözleşmede, yıpranma payları ve ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını istediklerini belirtti.

27.07.2015 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ Sağlık-Sen Şube Başkanı Hamza Öksüz, sendika üyesi sağlık çalışanları olarak bu yıl yapılacak toplu sözleşmede, yıpranma payları ve ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını istediklerini belirtti.

Öksüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Memur-Sen Genel Merkezi yetkilileri tarafından, Devlet Personel Başkanlığı'na taleplerinin iletildiğini belirterek, 1 Ağustos'tan itibaren hükümet ile yetkili sendika olarak toplu sözleşme masasına oturacağını söyledi.

Öksüz, 2016-2017 yıllarını kapsayacak, memurların özlük hakları ve alacak oldukları maaşın talep edilecek yüzdelik dilimi ile ilgili 3. kez toplu sözleşme masasına oturulacağını belirterek, "Sağlık-Sen olarak bu yıl toplu sözleşmede olmazsa olmaz talebimiz, yıpranma payları ve ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması. Bizim sağlık çalışanları olarak en büyük eksikliğimiz, 2 ila 3 bin TL arasında maaş alan bir sağlık çalışanının ek ödemesi emekliliğe yansıtılmıyor" ifadelerini kullandı.

Sağlık çalışanlarının, özlük haklarından dolayı emekli olmak istemediklerini aktaran Öksüz, şunları kaydetti:

"Bu gün, 10 bin TL maaş alan bir hekimin emekli olduğu zaman alacağı ücret, 2 bin TL'yi geçmiyor. Diğer birimlerde çalışan sağlıkçı arkadaşlarımızın da alacakları emekli maaşlar 1200 ile 1500 TL arasında değişiyor. Memur-Sen'in toplu sözleşmede 2016 yılı için  için yüzde 8+8, 2017 yılı için yüzde 7+7 zam talebi olacak. Taban aylığa da ekleme zam talebinde bulunulacak, refah payına da katılım payı istenecek ve enflasyon farkı da istenecek. Bu 4 zam talebimiz kabul edilir, ortak mutabakat metni sağlanırsa, Memur-Sen'in bu sene hükümetten istediği zam oranı yüzde 20'nin üzerine çıkmış olacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tekirdağ Sağlık-Sen Şube Başkanı Öksüz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement