Tekirdağ Tarım Kooperatifleri Birliği Başkanı Demirkıran Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ Tarım Kooperatifleri Birliği Başkanı Demirkıran Açıklaması

Tekirdağ Tarım Kooperatifleri Birliği Başkanı Demirkıran Açıklaması

Türkiye’nin ilk toplu hayvancılık işletmesini faaliyete geçiren Hemit köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Tekirdağ Tarım Kooperatifleri Birliği Başkanı Ramazan Demirkıran, dokuz gün tatil ilan edildiği Kurban Bayramı’nda özellikle aile işletmeciliği yapan süt üreticilerinin bayramda da çalıştığını belirtirken yıl boyunca hiç tatil yapamadıklarına dikkat çekti.

28.09.2015 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin ilk toplu hayvancılık işletmesini faaliyete geçiren Hemit köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Tekirdağ Tarım Kooperatifleri Birliği Başkanı Ramazan Demirkıran, dokuz gün tatil ilan edildiği Kurban Bayramı'nda özellikle aile işletmeciliği yapan süt üreticilerinin bayramda da çalıştığını belirtirken yıl boyunca hiç tatil yapamadıklarına dikkat çekti.

Demirkıran birçok kişinin Kurban Bayramı süresince bayram tatili yaparken süt üreticilerinin bayramda da çalışmaya devam ettiklerini söyledi. Hayvan sahiplerinin ülkenin et ve süt ihtiyacını karşılama noktasında zor koşullarda üretim yaptıklarını belirten Başkan Demirkıran, "Süt üreticileri de çoğunluğumuz gibi bayramlıklarını giyerek evden çıktı. Ancak tek farkı bulunduğu işletmeden uzağa gidemediler. Sabah bayram kıyafeti kirlenmemesi için büyük dikkatle sütünü sağıp bayram namazından önce süt toplama merkezine sütünü teslim ettiler. Gün içinde bir yandan bayramlaşmak için büyüklerine gidip küçüklerini evinde misafir ederken bir yandan da hayvanların ihtiyaçlarını gidermek için çalıştılar. Süt üreticileri Kurban Bayramı'nı bir ayağı ahırda kutladı" ifadesini kullandı.

"HASTA OLMAK YOK"

Hemit köyü Kalkınma Kooperatifi ve Tekirdağ Tarım Kooperatifleri Birliği Bölge Başkanı Demirkıran yaptığı açıklamada, süt üreticilerinin zor koşullarına dikkat çekti. Aile işletmeciliği yapan süt üreticilerinin hasta olma hatta ölme hakkı dahi olmadığını söyleyen Başkan Demirkıran, süt üreticileri arasında çok yaygın olan "Cenaze bekler süt beklemez" sözünü anımsattı.

Ramazan Demirkıran bölgedeki süt sanayicilerine bayram döneminde süt alımı yaptıkları için de teşekkür ederek şunları dedi:

"Hayvanlar ne bayram dinliyor ne yılbaşı, 365 gün süt veriyor. Bayramlarda süt işletmelerinin süt alımı çok önemli. Bölgedeki süt sanayisi bu konuya sorumlulukla yaklaşıyor. Türkiye'nin birçok bölgesinde bayramda süt satışı sorunu yaşanırken biz Tekirdağ bölgesinde sorun yaşamadık. Üreticinin alın teri sütü yerde bırakmayan Tekirdağ bölgesinde süt işletmelerine teşekkür ediyoruz." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tekirdağ Tarım Kooperatifleri Birliği Başkanı Demirkıran Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement